29.11.2016.

Iz Emirata ulaganje - 20 miliona evra za fabriku u Vojvodini


Premijer pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas da kompanija "Alubond" iz Emirata Adzman planira da naredne godine uloži u postojeću fabriku u Vojvodini još 20 miliona evra

Delegacija Pokrajinske vlade, predvođena predsednikom Igorom Mirovićem i potpredsednikom Đorđem Milićevićem, danas je imala niz sastanaka u Emiratu Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gde se nalazi u zvaničnoj poseti, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

U saopštenju se navodi da je delegacija AP Vojvodine nakon zvanične posete kod vladara Adzmana šeika Humaida bin Rašida Al Nuaimija, imala sastanak u Privrednoj komori Adzmana sa predsednikom Komore Abdulahom Mohamedom Al Muvadžajom.

Nakon toga, obišli su fabriku kompanije "Alubond", koja je vec investirala u Vojvodini, u Banatskom Karlovcu, u opštini Alibunar.

Tokom navedenih sastanaka bilo je reci o novim vidovima saradnje između Vojvodine i Adzmana, razvijanju turizma, investiranju u Srbiji, ali i o tome da postoje velike mogućnosti kao i svi uslovi za dolazak srpskih kompanija u taj Emirat, kako bi se saradnja produbila.

"Jedna od najvažnijih vesti za Vojvodinu je ta da je vlasnik 'Mulk Holdingsa U.A.E', koji trenutno drži svetsku proizvodnju i distribuciju prava 'Alubond' brenda širom sveta, Šađi Ul Mulk, obavestio delegaciju APV da planira da naredne godine uloži u postojeću fabriku u Vojvodini još 20 miliona evra kako bi se, prvo, proširila fabrika u Banatskom Karlovcu, a zatim i izgradila još jedna nova fabrika", rekao je Mirović.

On je naglasio da to za Srbiju znači dodatnih 80 do 100 novih radnih mesta, što je, kako je kazao, "svakako značajna i lepa vest za sve".

Šađi Ul Mulk je rekao da će projekti biti gotovi već u januaru i da se ušlo u proces nabavljanja mašina za proširenje fabrike u Banatskom Karlovcu, tako da, kako je najavio, naredni zajednički sastanak može biti već za mesec dana u Srbiji.

Emirat Adzman jedan je od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata.

izvor: Tanjug