21.11.2016.

"Igranka - epizoda Uživanje u plesu vol. 5" u Fabrici


Praktikabl – platforma za savremenu umetnost i kulturu, u okviru projekta "Pokretnica", u ponedeljak 21. novembra u klubu "Fabrika"
Studentskog kulturnog centra Novi Sad organizuje susret pod nazivom "Igranka - epizoda Uživanje u plesu vol. 5".

"Igranka" je rezultat rada edukativno istraživačkog projekta čiji je cilj stvaranje prostora za razvijanje praksi samoorganizacije i samoobrazovanja u savremenom plesu. Projekat se bavi pitanjima učešća publike, gledateljstva i kolektivnog autorstva, kroz kreiranje otvorenog izvedbenog formata, koji pokušava da ponudi novi pristup stvaranju, gledanju i tumačenju savremenog plesa.

"Igranka je mesto susreta gde je ples glavna aktivnost. Igranka je naše igranje sa formama i sadržajima plesne prakse i sa načinom na koji se gleda i učestvuje. Igranka je bivanje zajedno i podsećanje na uživanje u plesu", navodi se u pozivu.

"Igranka je ples koji će tek nastati i koji ćemo stvoriti zajedno. Na igranci ćete moći da vidite nepoznate ljude kako izvode nešto za vas i da pokažete svoje naj plesne pokrete. Posle igranke ćemo se zapitati šta sve ples može za nas da učini".

Projaket "Pokretnica" razvijen je u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine i Srpskim narodnim pozorištem.

Program će voditi Željka Jakovljević, Mia Inić, Frosina Dimovska, Nataša Vranešević, Ina Madžar, Jovana Rakić, Sara Tošić (Jelena Alempijević).

Ulaz na Igranku je slobodan, a početak je najavljen za 20.30 časova.

Klub "Fabrika" nalazi se na Bulevaru Despota Stefana 5.

foto: Igranka – epizoda Uživanje u plesu vol. 5