iDEAlab - Pretvorite svoju ideju u stvarnost!


Otvoren je konkurs za stanare u iDEAlab-u

To je jedinstveni kreativni prostor za rad namenjen studentima Univerziteta u Novom Sadu, koji nudi programe obuke za podsticanje kreativnosti i preduzetničkog duha.

iDEAlab startup kampus obuhvata obuku polaznika u trajanju od pet nedelja i praktičan timski rad u periodu predinkubacije u iDEAlab co-working prostoru u ukupnom trajanju od četiri meseca. U toku prvih pet nedelja programa studenti će kroz prilagođene treninge i seminare raditi na razvoju poslovne ideje i kreiranju plana razvoja.

Prisustvo mentora iz redova profesora, ali i uspešnih preduzetnika od velikog je značaja u razvoju start-up kompanija, a upravo to je ono što će svi korisnici iDEAlab kampusa imati priliku da koriste tokom perioda boravka u prostoru. Program je dizajniran da stimuliše preduzetnički duh studenata Univerziteta sa najkreativnijim idejama. Oni koji budu izabrani steći će alate i veštine potrebne za dalji razvoj njihove ideje, upoznaće se sa uspešnim preduzetnicima i drugim kreativnim studentima i dobiće šansu da svoje ideje prikažu uspešnim kompanijama.

"Inovativnim pristupom i programom želimo da podstaknemo studente da razvijaju svoju kreativnost, uče kako da rade u timu i da koriste svoja znanja i inicijativu kako bi stekli potrebne veštine za započinjanje sopstvenog biznisa, kao i da utičemo na širenje svesti o značaju preduzetništva i startapa u našoj zajednici", kažu iz iDEAlab-a.

Mogu da se prijave svi studenti osnovnih, master i doktorskih studija sa Univerziteta u Novom Sadu, pojedinačno ili u timovima sa najviše tri člana. Prostor iDEAlab-a moći će da koriste oni koji imaju originalnu ideju, kreativni potencijal ideje i tržišni potencijal, a prednost imaju oni timovi koje čine studenti sa različitih fakulteta.

Obuke počinju krajem novembra i praktičan rad će trajati do kraja marta, a rok za prijavu je 21. novembar.

izvor: rtv.rs, agencije