08.11.2016.

„Građanska škola računara“ upisuje novu grupu polaznika


„Građanska škola računara“ u Mesnoj zajednici „Sonja Marinković“, specijalizovana za profesionalnu obuku srednje i starije generacije novosađana upisuje novu grupu polaznika za mesec novembar

S obzirom na to da našim starijim sugrađanima usvajanje znanja o novim tehnologijama predstavlja ozbiljan problem, ova škola je u protekle tri i po godine razvila poseban školski program, specijalno prilagođen ovim kategorijama stanovništva. Zahvaljujući takvom pristupu, danas više stotina pripradnika srednje i starije generacije novosađana, bivših polaznika ove škole, redovno koristi računar i internet.

Nastava je organizovana u dve grupe, u prepodnevnom terminu od 10,00 do 11,30 sati i u popodnevnom od 17,00 do 18,30 sati. U dobro opremljenom i klimatizovanom kabinetu za računarsku obuku Mesne zajednice „Sonja Marinković“ za svakog od 7 polaznika u grupi obezbeđen je računar. Kursevi traju četiri sedmice, a za sticanje certifikata o završenoj obuci profesionalnog rukovanja računarom u ovoj školi nije potrebno nikakvo predznanje.

Cenu od 6.000 dinara polaznici mogu da plate u 2 rate, a po jedno mesto u svakoj grupi polaznika i dalje je rezervisano za samohrane roditelje. Za njih će školovanje u „Građanskoj školi računara“ i sticanje certifikata biti besplatno.

Upis za novembarski ciklus predavanja traje do 15. novembra.

Prijavu za kurs sugrađani do tada treba da podnesu u prostorijama Mesne zajednice „Sonja Marinković“, Kej Žrtava racije broj 4 (svakog radnog dana do 11,30 sati), ili na telefonske brojeve: 457- 538 i 065 6 519 477.

U ovoj školi sugrađani mogu da nabave i knjigu pod naslovom „Vrata sveta interneta“. Ovaj priručnik za apsolutne početnike starije generacije namenjen je onima koji žele da samostalno, bez instruktora, ovladaju tajnama računara i interneta. Izdavačka cena knjige je 1.200 dinara.