12.11.2016.

Fruškogorski koridor brza saobraćajnica - tunel dug 3.470 metara, novi most - Kinezi i Turci zainteresovani


Na sremsku stranu će preći preko novog mosta koji treba da bude izgrađen i od Crkve Marije Snežne u Petrovaradinu dalje će voditi prema Bukovcu ispod Fruške gore kroz tunel dug 3.470 metara

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević ocenio je za Dnevnik radni sastanak u Pokrajinskoj vladi, koji je u sredu predsednik pokrajinske administracije Igor Mirović imao s direktorom Javnog preduzeća „Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i gradonačelnikom Grada Novog Sada Milošem Vučevićem kao veoma važan. Tema tog sastanka je bila dogovor o realizaciji velikih zajedničkih projekata države, Pokrajine i Grada Novog Sada.

– To je kontinuitet saradnje Republike, Pokrajine i Grada Novog Sada – kazao je Kovačević. – Mi smo već potpisali protokol s Gradom Novim Sadom o učestvovanju u zajedničkim projektima koji su delegirali predsednik Mirović i gradonačelnik Vučević. Srazmerno dogovoru, u realizaciji tih projekta će učestvovati i Republika Srbija.

– Što se tiče samog Fruškogorskog koridora, imali smo dva sastanka s potencijalnim investitorima: s Kinezima, s delegacijom korporacije „Čajna roud end bridž korporejšen” (CRBC) koja je zainteresovana za izgradnju državnog puta Novi Sad – Ruma s tunelom kroz Frušku goru, i s predstavnicima turske kompanije „Nurol”. Da li će taj posao biti urađen kroz kredit ili javno-privatno partnerstvo s elementima koncesije – to će biti stvar daljih razgovora. Delegacija kineske kompanije CRBC u istom sastavu imala je razgovor i s premijerom Vučićem u Rigi, dva dana ranije nego u Novom Sadu. Oni su premijeru pomenuli da su zainteresovani za izgradnju tog pravca Fruškogorskog koridora. Putni pravac između Novog Sada i Rume, dug 34,2 kilometra, a koji se nastavlja dalje prema Šapcu i Loznici, po nama je najvažniji putni pravaca jer skraćuje put do zapadnog dela Srbije do istočne Bosne. Radiće se iz tri partije, za drugu partiju – od tunela kroz Frušku goru do Rume –već su rešeni imovinsko-pravni odnosi. Na koridoru je najvažniji tunel dug od 3,5 kilometra, za koji se može s elementima koncesije naplaćivati putarina i time će taj koridor biti isplativ.

– Ne bih licitirao datumima, ali mogu da kažem da je idejni projekat za drugu partiju prošao reviziju, tako da bi realizacija te partije mogla početi već iduće godine.


Fruškogorski koridor ne spada u kategoriju auto-puteva, iako će imati dva puta po dve kolovozne trake široke po 3,5 metra, što ga može svrstati u tu kategoriju, ali nema zaustavne trake i zbog toga spada u brze saobraćajnice. Prostiraće se od Kaćke petlje na putu Novi Sad – Zrenjanin, s autoputem E-75 se ukršta kod benzinske pumpe „Minut”. Koridor s novom saobraćajnicom dalje vodi prema Dunavu, zatim preko Fruške gore do auto-puta Beograd–Zagreb. Na sremsku stranu će preći preko novog mosta koji treba da bude izgrađen i od Crkve Marije Snežne u Petrovaradinu dalje će voditi prema Bukovcu ispod Fruške gore kroz tunel dug 3.470 metara. Tunel ide prema petlji za Vrdnik, potom se nastavlja ka Rumi, gde se gradi obilaznica.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija