14.11.2016.

Delegacija Vojvodine u Dubaiju - investicije, turizam, saradnja...


Razgovaraće se o mogućnostima investiranja kompanija iz UAE u Vojvodinu, a poseban akcenat će biti na predstavljanju turističkih potencijala s obzirom na sve veći broj turista u Vojvodini

Predstavnici pokrajinske vlasti, predvođeni predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, posetiće Uledinjene Arapske Emirate na poziv Ministarstva kulture i razvoja zajednice Ujedinjenih Arapskih Emirata, saznaje Dnevnik.

Tu informaciju Mirović je potvrdio za Dnevnik, navodeći da će delegacija Pokrajinske vlade, koju, uz njega, čini i potpredsednik Đorđe Milićević, biti gost na obeležavanju Nacionalnog praznika UAE.

– Delegacija Pokrajinske vlade imaće jedinstvenu priliku da bude deo tog velikog i značajnog događaja – istakao je Mirović. On je dodao da će u Dubaiju biti od 28. novembra do 1. decembra, te da očekuje susrete u Ministarstvu ekonomije UAE, kao i Privrednoj komori lokalnih organa vlasti, a na kraju posete delegacija će posetiti i Abu Dabi, gde će povodom njihovog Nacionalnog dana imati priliku još jednom da predstavi potencijale Vojvodine.

– Razgovaraće se o mogućnostima investiranja kompanija iz UAE u Vojvodinu, a poseban akcenat će biti na predstavljanju turističkih potencijala s obzirom na sve veći broj turista u Vojvodini – kazao je Mirović.On je naglasio da će u okviru obeležavanja Nacionalnog praznika biti održan festival na kojem će se više od 25 zemalja iz celog sveta predstaviti sa svojim sadržajima u oblasti privrede, turizma i kulture.

– Ove godine Srbija će na festivalu predstaviti potencijale i sadržaje iz Vojvodine, zajedno s predstavnicima kulturnih asocijacija, VIP fonda i Turističke organizacije Vojvodine, koji će boraviti o trošku domaćina – napomenuo je predsednik Pokrajinske vlade.

izvor: dnevnik.rs, agencije