29.11.2016.

Delegacija Vojvodine u Abu Dabiju


Mogućnost saradnje i dolazaka srpskih IT kompanija, razmene u obrazovanju i zdravstvu

Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem, zvanično je posetila Ministarstvo ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dabiju, gde ih je primio zamenik ministra ekonomije UAE Abdula Ahmed Al Saleh (Abdulla Ahmed Al Saleh). Nakon ovoga, Mirović se sastao i sa predsednikom Privredne komore Nj.E. Mohamedom Tani Muršed Ganam Al Rumaitijem (Mohamed Thani Murshed Ghannam Al Rumaithi).

Sagovornici su u ovim susretima izrazili zadovoljstvo što se, pored dobrih političkih odnosa koji postoje između naše dve zemlje, neguje i želja za produbljivanjem saradnje u različitim oblastima poput agrobiznisa i turizma, te mogućnosti za investiranje u Vojvodini.

Predsednik Mirović se osvrnuo i na postojeću saradnju sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje su investirale u Srbiji i koje će imati mogućnost za buduća ulaganja u severnu pokrajinu.

„Vojvodina je jedna od interesantnijih i konkurentnih regija za razvoj i ulaganje stranih investitora koja će, pored opremanja industrijskih zona, u gotovo svih 45 opština u Pokrajini, nastojati da intenzivno ulaže u banjski turizam. Zabeležen je godišnji rast turista u Srbiji od 10% i ovo će biti sve stabilnija i pouzdanija regija za strane investitore“, istakao je predsednik Mirović.

Zamenik ministra ekonomije UAE Abdula Ahmed Al Saleh, kao i predsednik Privredne komore Mohamed Tani Muršed Ganam Al Rumaiti, ukazali su pokrajinskoj delegaciji na prioritete u koje njihova država ulaže i otvorili mogućnost saradnje i dolazaka srpskih IT kompanija, razmene u obrazovanju i zdravstvu, te podsetili na značaj otvaranja predstavništva Privredne komore u Srbiji u 2017. godini.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na kraju posete pozvao je zamenika ministra ekonomije Al Saleha i predsednika Privredne komore Al Rumaitija da posete Novi Sad i Vojvodinu u 2017. godini.