17.11.2016.

Coca Cola poklonila Novom Sadu - Otvoren "Dunavski eko park"


Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je otvaranju „Dunavskog eko parka“ na Sunčanom keju koji je građanima Novog Sada poklonio „Coca-Cola“ sistem u Srbiji
kao nastavak dosadašnje podrške obeležavanju Dana Dunava, u saradnji sa Upravom grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu (WWF).

Park je izgrađen u skladu sa visokim ekološkim standardima i predstavlјa jedinstven prostor u kome će građani moći da se odmaraju, ali i edukuju o zaštiti sliva Dunava, vodnih resursa i očuvanju životne sredine. Uz solarno LED osvetlјenje, u parku se nalazi i dečji plato sa klackalicama i lјulјaškama, klupa koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.


- Zahvalјujući saradnji Grada i kompanije „Coca-cola“ obezbeđena je još jedna urbana celina uz Dunav koja će privući naše najmlađe sugrađane ali i njihove roditelјe. Na taj način želimo da podstaknemo lјude na fizičku aktivnost, na boravak u prirodi na otvorenom,  ali i da budimo ekološku svest, jer svi zajedno moramo raditi na očuvanju životne sredine. Radeći na izgradnji eko parkova „Coca-cola“ iskazuje veliku društvenu odgovornost i pozivam i ostale kompanije koje posluju u Novom Sadu da slede njihov primer – izjavio je Vladimir Stojković.

Prilikom otvaranja, predstavnik „Coca-cola“ sistema u Srbiji Jovana Tufegdžić naglasila je da „Dunavski eko parkovi“ koje ta kompanija gradi širom Srbije građanima pružaju priliku da provedu kvalitetno vreme, ali i, kako je rekla, da se informišu o značaju zaštite jedne od najvećih evropskih reka.

- Ponosni smo što smo danas okupili puno mladih Novosađana, kojima se park veoma dopada i sigurni smo da će on postati jedna od omilјenih oaza Novog Sada - izjavila je Jovana Tufegdžić.

Inovativne eko parkove su, pored Novog Sada, do sada dobili i građani Obrenovca i Sombora, a u planu je izgradnja ukupno sedam parkova u Podunavlјu.