22.11.2016.

Činjenice o seksu koje - verovatno niste znali


Seks je nepresušna tema, ali koliko god se njime bavili - teško da znamo baš sve činjenice

Na genitalijama su se nosile i perike 

Iako zvuči neverovatno, u viktorijansko doba prostitutke su nosile perike na genitalijama. To nisu činile da bi im polni organ izgledao privlačnije, već zato što su verovale da tako mogu da spreče prinos bolest poput sifilisa, ali i kako bi kamuflirale neke simptome, poput herpesnih bradavica.

Prostitucije ima i kod životinja 

Na primer, ženke pingvina ponekad imaju i seksualna iskustva s drugim pingivinima, iako su u monogamnoj "vezi". Za to i nešto dobiju - šljunak kojim grade svoja gnezda.

Osim neslaganja karaktera, impotencija je čest uzrok razvoda 

Kao jedan od čestih razloga koji navode žene za razvod braka pojavljuje se impotencija, i to u državama širom sveta. Erektilnu funkciju čuva zdrava telesna težina, izbegavanje alkohola i opijata, kao i redovan seksualni život.

Koliko mogu žene, a koliko muškarci da izdrže? 

U proseku, muškarcima seks "traje" tek oko dva minuta same penetracije, iako naravno postoje oni koji mogu kontrolisati da to potraje duže. Kod žena takvih ograničenja nema, ali većina njih kaže kako seks iznad 20 minuta subjektivno "previše traje" i kao takav postaje naporan.

Poreklo kondoma 

Najstarija ilustracija kondoma stara je više od 3000 godina i potiče iz Egipta. Najstariji pronađeni kondomi iz 17. veka pravili su se od riblje kože i životinjskih creva. Sredinom 20. veka kondomi su se prali nakon korišćenja i ponovn upotrebljavali.

izvor: agencije, foto: radnatt/freedigitalphotos.net