07.11.2016.

Bicikle najviše iznajmljivali na Novom naselju i Limanu


Novosadski NS bajk sistem osmišljen je s ciljem da se bicikl promoviše kao prevozno sredstvo čijom se masovnijom upotrebom doprinosi smanjivanju zagađenja životne sredine, ali i saobraćajnih gužvi

Razlozi za pokretanja inicijative za uvođenje NS bajk sistema u naš grad su negativne posledice klimatskih promena, kao i borba za zdravu životnu sredinu, ali i odgovorna ekološka politika koja je prioritetna za gradske vlasti u Novom Sadu, piše Dnevnik. Građani su s velikim interesovanjem prihvatili taj sistem, što potvrđuje i činjenica da je šesta sezona iznajmljivanja gradskih bicikala donela novih 600 korisnika i 21.000 iznajmljivanja te sada ovaj sistem broji oko 4.600 korisnika.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što je NS bajk u toj meri zaživeo i što su sugrađani prihvatili alternativni, zdraviji, efikasniji i ekonomičniji način prevoza – rekao je potparol JKP „Parking servis“ Radovan Jeknić. – Trudimo se da tu uslugu olakšamo i učinimo pristupačnom što većem broju korisnika pa smo tako i ove godine proširili biciklističku mrežu i unapredili sistem izgradnjom još jedne automatizovane stanice za iznajmljivanje bicikala na Detelinari, koja je dvanaesta po redu. Svakako da planiramo nastavak te prakse te je za narednu sezonu planirana izgradnja još jedne stanice.

Po rečima sagovornika Dnevnika, najviše iznajmljivanja je zabeleženo na stanicama na Spensu, Novom naselju i na Limanu u Balzakovoj ulici. Iako se bicikli koriste tokom cele sezone, jun i jul su meseci kada se oni češće rentiraju. Svi dani u nedelji su pođednako zastupljeni, što ukazuje na to da se NS bajk koristi po potrebi, upravo kako je funkcionisanje sistema i zamišljeno.

– Šesta sezona iznajmljivanja gradskih bicikala završila se u ponedeljak, 31. oktobra – poručuje za kraj Radovan Jeknić. – U znak zahvalnosti Novosađanima na dosadašnjoj korektnoj saradnji i savesnosti prilikom korišćenja naše usluge, JKP „Parking servis“ poklonio je sugrađanima besplatan vikend za iznajmljivanje bicikala, te su poslednja dva oktobarska dana mogli da uživaju u vožnji.

izvor: dnevnik.rs

POPULARNO