18.11.2016.

5 stvari koje dame nikako ne bi trebalo da rade posle seksa


Možda pomislite da je bezazleno, ali zapravo sledeće stvari ne smete raditi nakon odnosa

Ne ustežite se da piškite 

U "susretu" penisa i vagine bakterije mogu da budu gurnute u mokraćni mehur, što može dovesti do infekcije. Zato stručnjaci savetuju pražnjenje bešike u roku od jednog sata nakon seksualnog odnosa.

Ne perite vaginu sapunom 

Neke žene odmah nakon seksa osećaju potrebu da operu vaginu sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, ali to nije potrebno. Ne samo da tako možete dobiti alergijsku reakciju, ako vaša koža nakon seksa reaguje drugačije na hemikalije u sredstvima za kupanje, već tako možete da dovedete i do vaginalne iritacije. Vagina je organ koji se sam čisti i trebalo bi da bude tretirana vrlo nežno. Ispiranje vodom biće sasvim dovoljno.

Ne spavajte u seksi donjem vešu 

Pamučni veš je najbolji izbor, sve ostalo je problematično. Nakon seksa, vaša koža je topla i vlažna. Sintetički veš zadržava vlagu, čime rizikujete razne gljivične infekcije.

Ne uskačite u toplu kadu 

Bio bi to savršen način opuštanja nakon dobrog seksa, zar ne? Ali izloženost vodi smanjuje delotvornost antimikrobne barijere vaše kože, što znači da tako povećavate šanse za infekcije.

Ne koristite vlažne maramice 

Ako ste osetljivi na hemikalije, kao što su alkohol, glicerin i neka ulja, ovo je proizvod koji bi trebalo da izbegavate u širokom luku nakon seksa, ako ne želite da izazovete razne iritacije, poput crvenila, otoka i svraba.

izvor: index.hr, b92.net, agencije, foto: tiverylucky/freedigitalphotos.net