03.11.2016.

1.500 potpisa - Traži se niža cena karte do Veternika


Povodom dugogodišnjeg problema Veterničana zbog plaćanja više cene gradskog prevoza, Komisiji za predstavke i predloge obratio se Inicijativni odbor za prikupljanje potpisa od građana Veternika

Oni u svom dopisu traže da se trasa autobuske linije broj 52 prevede u prvu - gradsku zonu, odnosno da cena karte bude 55 dinara. Kao obrazloženje, navode da linija navedene trase, koja saobraća od Železničke stanice do Veternika, ima cenu karte druge zone i košta 110 dinara, a do Sportskog centra „Vujadin Boškov“ je 55 dinara. Naveli su i da trasa linije 52, koja saobraća do škole u Veterniku, ima 3,5 kilometra i zbog toga je neprihvatljivo da se naplaćuje po duploj ceni. Isto pitanje aktuelno je i za drugu trasu, prema Futogu, do Zavoda za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Odbor je prikupio i predao 1.500 potpisa žitelja Veternika, koji očekuju da njihov problem najzad bude rešen. Komisija će njihove zahteve, kako je najavljeno, proslediti Gradskoj upravi za saobraćaj i Gradskom saobraćajnom preduzeću. Na ranije podnetu predstavku žitelja mesne zajednice Slana bara u vezi s izgradnjom igrališta i obnovom košarkaškog terena, Zavod za izgradnju grada odgovorio im je da se takve aktivnosti moraju predvideti godišnjim planom i programom uređivanja građevinskog zemljišta te da će prilikom sačinjavanja budućeg plana uzeti njihov zahtev u razmatranje. Na već postojećim terenima na tom lokalitetu, kako stoji u saopštenju Komisije, svi polomljeni rekviziti biće popravljeni.

Kao i svake prve srede u mesecu, građani su imali priliku da neposredno usmenim obraćanjem izlože svoje predstavke i pitanja pred Komisijom Skupštine grada za predstavke i predloge. Njihova pitanja, kao i ona koje su građani uputili pisanim putem, Komisija je razmatrala i donela zaključke kojim nadležnim službama, javnim preduzećima ili ustanovama je potrebno proslediti ih.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo