31.10.2016.

Završen Startap vikend u Novom Sadu - širenje preduzetničkog duha


Pedesetčetiri sata neprestanog razmišljanja, 76 učesnika, 11 timova iz regiona, pregršt preduzetničkih ideja i potraga za održivim poslovnim modelom, to je ukratko peti Startap vikend koji je završen u Novom Sadu

Taj globalni preduzetnički događaj organizovali su u zgradi Rektorata – Poslovni inkubator, enStarter i IdeaLab.

Iza inovativne ideje "Golden drop" stoji tim mladih Zagrepčanki sa Visoke škole Zrinski koje žele da pokrenu aplikaciju tržišta doniranja krvi. Njihov adut u popularnom pičingu ili predstavljanju startap ideje žiriju bio je krajnje plemenit.

Hajv majnd je startap ideja momaka sa banjalučkog fakulteta političkih nauka i nema nikakve veze sa izborima, političkim strankama ili ideologijom.

I pored blistavih umova i startap ideja, završnu reč imao je žiri. Jedan od članova bio je i Dejan Nikolić, pokretač sada digitalne platforme Njuz net koji kaže da je najveća vrednost ovakvih takmičenja zapravo širenje preduzetničkog duha.

Inače, startap vikend je globalni fenomen, nastao je pre 10 godina u SAD da bi se ubrzo proširio na ceo svet. Do sada je na prethodna četiri novosadska startapa učestvovalo 260 takmičara i preko 700 gledalaca a neke od pobedničkih ideja danas su već prerasle u kompanije sa ozbiljnim proizvodima i desetinama korisnika.

izvor: RTV, agencije, foto: Feelart/freedigitalphotos.net