07.10.2016.

Zaječarsko pivo uručilo donacije sportskim klubovima


Sredstva su dodeljena sportskim klubovima : tekvondo „Galeb” iz Beograda, atletskom klubu „Vojvodina” iz Novog Sada i rvačkom klubu „Spartak” iz Subotice

Zaječarsko pivo doniralo je danas Olimpijskom komitetu Srbije 4,266 miliona dinara za razvoj srpskog sporta, prikupljenih izdvajanjem jednog dinara od svake prodate limenke iz ograničene serije tog piva.

Akcija"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija", trajala je od 1. jula kada je u prodaju puštena serija 14 posebno dizajniranih limenki Zaječarskog piva, na kojima je predstavljeno isto toliko sportova u kojima se Srbija takmičila ovog leta na Olimpijskim igrama u Riju.

Sredstva koja su prikupljenja u toj akciji dodeljena su sportskim klubovima : tekvondo „Galeb” iz Beograda, atletskom klubu „Vojvodina” iz Novog Sada i rvačkom klubu „Spartak” iz Subotice.

Direktor kompanije Hajneken (Heineken) u čijem sastavu posluje pivara u Zaječaru Aleksandros (Alexandros) Danilidis, kazao je da je ta kompanija ponosna što je je partner Olimpijskom komitetu Srbije i što može da obezbedi budućim šampionima bolje uslove za treniranje.

"Ova akcija je naišla na dobar odgovor potrošača u Srbiji. Zahvaljujem svima koji su pomogli da zajedno prikupimo blizu 4,3 miliona dinara i time podržimo najperspektivnije sportiste", kazao je on najavivši da će Zaječarsko pivo i Hajneken uvek biti tu da podrže srpske sportiste.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki kazao je da Zaječarsko pivo već osam godina podržava Olimpijski komitet Srbije i da očekuje da će ta saradnja biti nastavljena i u daljem olimpijskom ciklusu.

On se zahvalio Zaječarskom pivu na uspešnio sprovedenoj akciji i svim građanima koji su učestvovali u njoj i dali podršku sportistima i podržali promociju olimpijskih vrednosti u Srbiji.

Današnjem događaju prisustvovali su i osvajači olimpijskih medalja u Riju Tijana Bogdanović i Davor Štefanek i šampionka iz Londona Milica Mandić.