27.10.2016.

"Vojvodina treba da živi od od takmičenja u Ligi šampiona ili Ligi Evrope"


Vojvodina ne bi trebalo da živi od prodaje talenata već od takmičenja u Ligi šampiona ili Ligi Evrope

To, uz tvrdnju da će Novosađani ne samo sačuvati igrački kadar nego se na zimu pojačati, krenuti u pohod na titulu i biti još jači brend sa više sponzora, ističe Dragoljub Zbiljić, predsednik Poslovnog tima novosadskog superligašpa, koji trenutno broji 20 kompanija.

- Ne napadamo nikog, osim šampionskog pehara i ne bavimo se konkurentskim klubovima - kaže Zbiljić, predsednik Kompanije "Energo tehnika Južna Bačka". - Isključivo razgovaramo o nama, ekipi, igračima, ambicijama... Naravno da imamo probleme, jer su dugovanja dva-tri puta veća od onoga što nam je predočio bivši predsednik Upravnog odbora kada smo 3. septembra preuzeli klub. Zato je angažovana nezavisna revizorska organizacija koja bi za mesec dana trebalo da nam prezentuje rezultate. Tada ćemo znati tačne cifre.

Klupski račun je odblokiran?

- Zahvaljujući novoj klupskoj upravi i zvaničnoj molbi, Kompaniji "Vuković 1967" je povukla blokadu i na tome smo zahvalni. Sudski spor, međutim, još je u toku i ishod očekujemo u narednih šest meseci. Svakako, u čitavom procesu nema nevinih, ni u prethodnoj upravi, ni u Kompaniju.

U izboru sponzora kluba rukovodili ste se posebnim kriterijumima?

- Klub u ovom trenutku finansiraju privatne kompanije bez udela javnih preduzeća. Reč je o autoritetima, zvučnim imenima čiji uslov za ulazak u poslovni tim nije bio novac, nego ekonomski patriotizam, ozbiljne investicije na tržištu Srbije, zapošljavanje velikog broja ljudi i dokazivanje visoke klase u branši kojom se bave. Recimo samo da je naš član Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti "Vita" u Novom Sadu, koja je dokazana u mnogobrojnim akcijama zdravog načina života i zavređuje pažnju.

Spisak želja za prelazni rok je, navodno, već gotov?

- Razmišljamo o pojačanjima. Nova uprava ulaže mnogo novca u konsolidaciju kluba. Cilj je da povećamo vrednost, što je, smatram, veoma dobro. Međutim, o kupovini ili prodaji igrača ne odlučuje pojedinac. Dosadašnja praksa kada se predsednik Uprave dogovarao o transferima pokazala je da to nije dobro. Imamo stručnu, petočlanu komisiju na čelu sa šefom stručnog štaba koja priprema spisak želja. Lično, spreman sam da učinim sve u sportskom i finansijskom smislu da se maksimalno pojačamo i da donesemo pehar u Novi Sad. Po tom pitanju, kalkulacija nema - zaključio je Zbiljić.

izvor: novosti.rs, foto: Dušan Jocić, FK Vojvodina