06.10.2016.

Ulaznice za "Oktoberfest“ u pretprodaji 200 dinara - na dan Festivala 300


 Zvonko Bogdan, Frajle, Štikle i vikleri, Gift, Ortodoks Kelts, Ničim izazvan...

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom predstojećeg „Oktoberfesta” koji će biti održan od 28. do 29. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

-Manifestacije ovog tipa, privlačeći goste iz zemlјe i inostranstva, postaju sve značajniji turistički proizvod Grada Novog Sada. Namera Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije jeste da produži sezonu manifestacija, pogotovo što Novi Sad pretenduje da postane tzv. City Break destinacija. „Oktoberfest“ se održava u zatvorenom, reprezentativnom prostoru Novosadskog sajma i siguran sam da će privući brojne posetioce. Još jedan bitan aspekt ove manifestacije jeste to što ima podršku Nemačko-srpske privredne komore, pa se očekuje dolazak privrednika koji će imati priliku da u opuštenijoj atmosferi razmene iskustva. Nadam se da će „Oktoberfest“ naći mesto u kalendaru novosadskih manifestacija i da će postati tradicionalna za naš grad-  rekao je Milorad Radojević.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković zahvalio je Gradu na tome što je prepoznao značaj predstojećeg „Oktoberfesta“ .

-Stupili smo u kontakt sa privatnim kompanijama i inovativnim pojedincima verujući da će „Okoberfest“ biti podsticaj za nove, slične projekte koji će se tek naći u našem kalendaru i osvojiti svoj prostor na tržištu- zaklјučio je Slobodan Cvetković.

Predsednik „Color press“ grupe Robert Čoban je rekao da Vojvodina ima dugu i bogatu tradiciju u proizvodnji  piva, pa onda  i veliki potencijal u toj vrsti turizma.

- Ovom manifestacijom želimo da spojimo zabavu i privredu sa nemačkom tradicijom u Vojvodini koja je zaslužna za razvoj pivarstva i stvaranje kulta ispijanja piva na ovim prostorima- rekao je Robert Čoban.

Prema rečima predstavnice Nemačko-srpske privredne komore Milice Ožegović „Oktober fest“ je najveći nemački nacionalni festival koji se proširio van granica Nemačke i slični festivali se održavaju u celom svetu, a ove godine i u Novom Sadu.

Uoči same manifestacije na Trgu slobode biće postavlјen promotivni štand  na kome će svi građani moći konzumirati pivo i perece. Ulaznice za „Oktoberfest“ će biti u pretprodaji po promotivnoj ceni od 200 dinara, a na sam dan Festivala cena ulaznica će biti 300 dinara. Predviđen je i bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti Zvonko Bogdan, grupe „Frajle“, „Štikle i vikleri“, „Gift“, „ Ortodoks Kelts“, „Ničim izazvan“ i mnogi drugi.

foto: ilustracija, franky242/freedigitalphotos.net