28.10.2016.

U Vojvodini preko 10.000 zahteva - Ako ste plaćali TV pretplatu, a niste morali...


Građani koji budu oslobođeni plaćanja takse za javni servis novac koji su dosad uplaćivali u te svrhe uz račun za struju biće obračunat kao pretplata za električnu energiju

Naime, račun za električnu energiju svim potrošačima je od januara ove godine viši za 150 dinara, koliko iznosi taksa za javni medijski servis, a koja je sastavni deo računa za struju i mora se plaćati jer se u suprotnom obračunava kao dug za struju.

No, odmah je data mogućnost da pojedini potrošači budu oslobođeni plaćanja te takse, za šta je trebalo da podnesu zahtev. Poslednjih nedelja podnosiocima zahteva počela su da stižu rešenja kojima se obaveštavaju o tome da li je zahtev prihvaćen ili nije. Samo u Vojvodini je stiglo preko 10.000 zahteva, mahom u martu i aprilu, od kojih su mnogi rešeni pozitivno.

Tako se sada potrošačima kojima su usvojeni zahtevi za oslobađanje takse za javni medijski servis ona više neće naplaćivati, a oni će imati preplatu za potrošenu struju, koja će zavisiti od vremena podnošenja zahteva, piše "Alo."

Primera radi, ako je neko podneo zahtev u martu, a sada dobio rešenje o odobrenom oslobađanju takse, biće u preplati 1.050 dinara (za sedam meseci) jer je već stiglo vreme za plaćanje računa za struju za septembar, na kojem je još ta taksa obračunata.

izvor: Alo, mondo.rs, agencije, foto: Ambro/freedigitalphotos.net