22.10.2016.

U nedelju nastavak izgradnje Naučno tehnološkog parka na Limanu - posao za 3.000 novih inženjera


Gradi se zgrada od 29 000m2 od čega će 10 000m2 biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno će sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem prisustvovati će u nedelju početku druge faze izgradnje Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu. Polaganju kamena-temeljca takođe će prisustvovati državni sekretari u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček i prof. dr Vladimir Popović.

Gradi se zgrada od 29 000m2 od čega će 10 000m2 biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3000 novih inženjera.

Ovo je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu koja je vredna oko 12,6 miliona evra. Izgradnja ovog objekta je izuzetno značajna jer će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još inženjera u IT sektoru koji su potrebni tržištu.

foto: piu.rs

Na Limanu niče Naučno tehnološki park - 30.000 m² aktivnog prostora