21.10.2016.

Tvit im doneo milijardu dolara


Tako to rade znalci gejmerske industrije - bravo

Nintendo je ove godine imao niz izuzetno pametnih i uspešnih poteza koji su podigli vrednost njihovih akcija za preko 50 odsto u periodu od 9 meseci. Recimo, najavili su Super Mario igru za iPhone i za Android, a umesto njih je Niantic izradio jednu od najpopularnijih igara ikad - Pokemon GO, koja im je i podigla, ali i spustila vrednost akcija nekoliko puta...

Poslednji u nizu velikih skokova na berzi, kad je Nintendo u pitanju, desio se, nakon “najave za najavu” nove Nintendo konzole. Iz Nintenda je stiglo zvanično obaveštenje da ćemo danas saznati zvanično sve o novoj konzoli iz ove kompanije (Nintendo Switch, kako je trenutno zovu), i sama ta informacija bila je dovoljna da podigne vrednost akcija Nintenda za čak milijardu dolara preko noći, što je skok za oko 4,6 odsto.

Očekuje se da će nova konzola stići marta naredne godine, a prema nekim procenama analitičara, koštaće oko 250 dolara i neće doneti ništa revolucionarno, ali će postići uspeh na krilima Nintendovih kultnih igara - Super Mario, Zelda, Metroid, ali i NBA ili Sonic naslovima koji će biti prilagođeni Switchu. Očekuje se da će se u prvom mesecu prodati u oko 2.5 miliona primeraka i onda u narednih godinu dana u još skoro 11 miliona komada.

izvor: Nitendo, mondo.rs, agencije, foto: Printscreen

ES!NFO esrbija.info