13.10.2016.

Tesla fest na Spensu do subote


Svoje inovacije prikazaće naučnici i pronalazači iz zemlje, regiona, ali i Rusije, Kine, Moldavije i Irana

Na novosadskom Spensu otvoren je 30. po redu Festival inovacija, znanja i stvaralaštva, "Tesla fest". Ove godine obeležava se i 160 godina od rođenja slavnog naučnika, Nikole Tesle i 80 otkako je proglašen počasnim građaninom Novog Sada. Festival će trajati do subote.

Jubilarni "Tesla fest" i ove godine okupio je pronalazače iz čitavog sveta. Za četiri dana trajanja, na novosadskom Spensu svoje inovacije prikazaće naučnici i pronalazači iz zemlje, regiona, ali i Rusije, Kine, Moldavije i Irana.

"Tesla Fest" otvorio je predsednik Skupštine grada Novog Sada, Zdravko Jelušić, koji je rekao da kod svakog ko prisustvuje događaju koji nosi ime našeg najvećeg pronalazača treba da budi osećaj ponosa.

Od predstvanika Rusije, koji su 10. put u Novom Sadu, organizatorima na poklon medalje. Iz Kine, opet, prvi put na festival stigle su dve delegacije.

Sve inovacije zainteresovani će moći da vide svakog dana do subote, od 10 do 19 časova.

"Reč je o inovacijama koje su pre svega usmerene na ono sto je pre svega danas aktualno u svetu , to su obnovljivi izvori, zastita zivotne sredine, zdravlje ljudi i ishrana ", kaže Anđelko Glavašević, predsednik "Tesla festa".

Tesla fest trajaće do subote, 15. oktobra.

izvor: rtv.rs, agencije