19.10.2016.

Taksisti podržavaju Odluku o taksi prevozu


Na sastanku je ocenjeno da je jako dobro što su predstavnici taksi udruženja bili uklјučeni u izradu akta

Član Gradskog veća za saobraćaj Aleksandar Kravić sastao se sa predstavnicima strukovnog taksi udruženja ''Sitans'', udruženja ''Pan taksi'', ''Vojvođani'', ''Maksi Novosađani'', ''Novus'' kao i granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika ''Nezavisnost'' kako bi razgovarali o Odluci o taksi prevozu koja je usvojena na poslednjoj Skupštini Grada Novog Sada.

Tom prilikom predstavnici taksi vozača istakli su da je jako važno što je konačno gradska Odluka usklađena sa Zakonom koji reguliše tu oblast, i što je na taj način započet proces bolјeg uređenja taksi prevoza na teritoriji Grada Novog Sada. Na sastanku je takođe ocenjeno da je jako dobro što su predstavnici taksi udruženja bili uklјučeni u izradu akta, a svoje predloge i sugestije su iznosili na radnom telu koje je obrazovao Gradonačelnik Novog Sada za sagledavanje stanja i predlaganje mera i aktivnosti za pobolјšanje uslova za obavlјanje auto-taksi prevoza putnika na teritoriji Grada Novog Sada.

Na sastanku je dogovoreno da će to radno telo nastaviti sa radom u cilјu što bolјe upotrebe pozitivnih pravnih propisa u toj delatnosti.