Štrand ostaje otvoren cele godine - u sezoni preko 700.000 posetilaca


Kapije najlepše plaže na Dunavu ostaju otvorene

Mada je završena 105. kupališna sezona na Štrandu, kapije najlepše plaže na Dunavu biće otvorene, ali malo kraće nego tokom leta: glavna kapija biće otvorena od 8 do 22 časa, a ulaz ispod Mosta slobode od 8 do 19 sati. Lokali će nastaviti da rade od 8 do 22 časa, dok će zakupci kabina, kao i do sada, moći nesmetano da ih koriste tokom cele kalendarske godine.

– Ove sezone prodato je 340.000 dnevnih ulaznica – kaže savetnik direktora za medije u JKP „Gradsko zelenilo“ Ivan Nožinić za Dnevnik. – S obzirom na to da se tokom sezone karte posle 19 sati ne naplaćuju, da zakupci kabina imaju pravo na dve, odnosno četiri besplatne ulaznice, da deca do sedam godina ne plaćaju ulaz i da je ponedeljkom, zbog humanitarne akcije „Humani ponedeljak“ ulaz na kupalište besplatan, realan broj posetilaca je dva-tri puta veći. I ove godine smo se trudili da raznovrsnim programima privučemo pažnju posetilaca svih generacija i obrazovnih struktura. Održan je „Beer garden fest“, Međunarodni turnir u rukometu na pesku, izuzetno kvalitetno takmičenje u uličnom basketu, deo programa „Dana Brazila“, koncerti klasične muzike u okviru programa „Dunavska sonata“, državno prvenstvo mažoretkinja, 30. jubilarni turnir u tenisu glavom, festival muzike i folklora „Zov ravnice“, Dečja olimpijada, obeležen je Međunarodni dan mladih. I ove godine „Egzitov“ kamp bio je smešten na Špicu i sve je proteklo bez ijednog incidenta, tako da su gosti našeg grada otputovali zadovoljni i puni pozitivnih utisaka.

Ponedeljkom je ulaz na plažu bio besplatan, ističe Nožinić, i podseća na to da su novčani prilozi koje su građani ubacivali u kutije pored ulaza na plažu bili namenjeni u humanitarne svrhe, za lečenje dece obolele od teških i retkih bolesti.

– Tokom tri sezone, koliko traje ova akcija, s 5,3 miliona dinara pomogli smo lečenje 32 osobe, od toga 28 dece – naglašava Nožinić.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo