10.10.2016.

"Sportsko jutro na Detelinari" - okupilo 250 mališana


Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je u nedelju akciji "Sportsko jutro na Detelinari"
koju je po treći put organizovalo Udruženje građana "Novi Sad", a na kojoj je učestvovalo oko 250 mališana.

"Sportsko jutro na Detelinari" ima za cilj da animira decu i omladinu, kao i njihove roditelje za rekreativno bavljenje sportom, te da oživi dečja igrališta širom grada.

"Veoma nam se dopala ideja projekta da se deca na ovako neposredan način upute na bavljenje sportom i zato je resorna uprava uvek tu da podrži ovu i slične manifestacije. Raduje me to što je 'Sportsko jutro na Detelinari' postalo tradicionalno okupljanje Novosađana i na tome čestitam organizatorima", rekao je Cvetićanin novinarima.

On je naglasio da je edukacija dece, ali i njihovih roditelja, o važnosti i načinu upražnjavanja sportskih aktivnosti primarna misija Gradske uprave za sport i omladinu, istakavši da je važno pravilno edukovati mlade i usmeriti ih još u najranijem uzrastu da se na ispravan i disciplinovan način bave sportom.

"Novosađani koji su jutros bili na dečjem sportskom igralištu na Detelinari, imali su priliku da bodre svoje mališane u raznim spotskim aktivnostima, kao što su skok u dalj, sklekovi, čučnjevi, trbušnjaci i preskakanje prepona na trkačkim i skakačkim poligonima, savate boks i karate, takmičenje u odbojci i u tenisu glavom, a za decu od tri do 11 godina upriličena je i demonstracija baleta", rekao je dvostruki svetski prvak u savate boksu Goran Bajšanski, koji je i glavni organizator te manifestacije.

Otvarnju pomenute sportske priredbe namenjene najmlađima, prisustvovala je osvajačica dve medalje u stonom tenisu na nedavno završenim Paraolimpijskim igrama u Riju - Nada Matić.

izvor: Tanjug

ES!NFO esrbija.info