04.10.2016.

Rekonstrukcija Sentandrejskog mosta za novi bulevar će trajati možda i godinu dana


U planu i izgradnja dodatnog paralelnog mosta preko kanala DTD

Lokalna i pokrajinska vlast su najavile da zajedno kreću u nekoliko projekata u Novom Sadu, a među njima se ističe rekonstrukcija Sentandrejskog puta zajedno sa postojećim mostom, kao i izgradnjom dodatnog paralelnog mosta preko kanala DTD.

Mada se iz najava najviših gradskih i pokrajinskih funkcionera čini da će sve početi koliko sutra i biti uskoro gotovo, realnost je da Novi Sad čeka nekoliko godina radova na jednoj od najprometnijih saobraćajnica. To potvrđuju i sami akti koje je lokalna vlast već donela, piše 021.rs.

Pošto se ovi radovi planiraju već godinama zbog teških oštećenja mosta i potrebe da se Sentandrejski put proširi, a stalno su odlagani zbog nedostatka novca, najveći deo dokumentacije je spreman i realno već tokom 2017. godine će početi bar deo poslova na ovoj važnoj gradskoj saobraćajnici.

Dok se početak rekonstrukcije mosta može očekivati uskoro, a gradnja novog u malo daljoj budućnosti, o proširenju Sentandrejskog puta za sada nema nikavih preciznijih informacija. Ipak, može se očekivati da će se zbog saobraćaja to odvijati paralelno sa radovima na mostovima, piše 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: instagram.com/nsinfo

ES!NFO esrbija.info