09.10.2016.

Razvoj luka važan za izvoz poljoprivredih proizvoda


Nema kvalitenijeg načina nego preko luka

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ministar privrede Goran Knežević pustili su u rad fabriku vrednu 11 miliona evra kojom će dugoročno biti rešeno odvođenje i tretman otpadnih voda u Apatinskoj pivari i poručili da su takve investicije i investitori veoma važni za Srbiju.

Nedimović je izjavio i da treba razvijati luke u Srbji da bi se povećao izvoz poljoprivrednih proizvoda.

Nedimović je rekao da bi višak poljoprivrednih proizvoda, posebo ratarskih, mogao uspešnije da se plasira na strana tržišta, ako bi se izvoz realizovao rečnim transportom.

"Nema bolje platforme nego da se roba koja se proizvede na našim njivama, naročito u delu ratarstva, što pre plasira pema Konstanci rečnim putem. Nema kvalitenijeg načina nego preko luka", rekao je Nedimović u Apatinu, gde je pustio u rad fabriku kojom će dugoročno biti rešeno odvođenje i tretman otpadnih voda u Apatinskoj pivari.

Nedimović je naglasio da postojeće luke treba prilagoditi i nove prostore razvijati kako bi se šsto pre višak robe koji je pogodan za rečni transport otpremao tamo gde ima veću vrednosti.

"Tako ćemo doći do povećanja cena osnovnih poljoprivrednih proizvoda, jer neće se lokalno tržište gušiti od količine poljoprivrednih proizvoda i samim tim snižavati cenu", dodao je Nedimović.

izvor: Tanjug, foto: instagram.com/nsinfo

ES!NFO esrbija.info