30.10.2016.

Rambo Amadeus: U primitivnim društvima ironija, kao način izražavanja, štetna - jer je shvataju ozbiljno


Novosađani su imali priliku da u Studiju M  učestvuju u radionici pod nazivom "Muzika i kongruentnost izraza", koju je vodio poznati muzičar i autor Rambo Amadeus

Tokom sat vremena, koliko je trajala radionica, Antonije Pušić često je mamio osmehe ljudima svojim ironičnim pričama o umetnosti i umetnicima.

Govorio je da je "muzika dosadna, predvidiva i nema u njoj ništa".

"Mene zanima neka ozbiljnija težnja, da ono što čovek proizvodi bude njegova autoterapija, da se oseća bolje", piše portal mojnovisad.com.

Antonije Pušić je govorio i o svom prvom albumu, koji je posvetio narodnjacima.

"Da skrenem pažnju na sebe sprdao sam se sa narodnjacima i napravio radionicu kako bi trebalo da zvuče. Nazvao sam to turbo-folkom, misleći da će biti zgroženi. Međutim, nikada ne možete potceniti auditorijum. Tada sam shvatio da je u primitivnim društvima ironija, kao način izražavanja, štetna, jer je shvataju ozbiljno", rekao je Rambo Amadeus.


Turbo folk po Vikipediji
Termin turbo-folk u upotrebu je uveo muzičar Antonije Pušić, poznat pod svojim scenskim imenom Rambo Amadeus. Kako on sam definiše : Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih ukusa i mirisa vezanih u jednu zvučnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najšire ukuse, najniže strasti.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: youtube.com