18.10.2016.

Pripreme za Dan oslobođenja grada - Raspored izmene saobraćaja


U Novom Sadu u toku su pripreme za defile Vojske Srbije u subotu 22. oktobra povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

Saobraćaj će biti izmenjen od Trga Neznanog junaka do Ulice Marka Miljanova po sledećem rasporedu:

Od 19. do 22. oktobra:

Saobraćaj će biti zabranjen na desnoj kolovoznoj traci Beogradskog keja od Ulice Episkopa Visariona do Ulice Marka Miljanova i presumeracva se u levu kolovoznu traku u kojoj se odvija dvosmerni saobraćaj. Takođe, zabranjuje se saobraćaj na delu parkinga i u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci kod Doma vojske i preusmerava na susednu saobraćajnu traku zbog postavljanja bine. Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na parkinzima van kolovoza u ulicama: Beogradski kej celom dužinom, Dunavskoj od Ulice Ive Lole Ribara do Beogradskog keja, Miloša Bajića od Ulice Dušana Vasiljeva do Beogradskog keja i na parkingu kod Muzeja grada između Dunavske i Ulice Miloša Bajića koji se koristi za parkiranje vozila gostiju i organizatora manifestacije.

Od 18. do 21. oktobra

Od 10 do 16 časova biće zabranjen saobraćaj u intervalu prolaska kolone vojnih vozila uz policijsku pratnju i regulisanje saobraćaja od strane policije na kružnoj putanji kretanja počev od Beogradskog keja, na Trgu Neznanog junaka, preko Varadinskog mosta, na Keju skojevaca, na prilazima drumsko-železničkom mostu sa obe strane i u Ulici Marka Miljanova.

U subotu, 22. oktobra

Od 10 do 16 časova biće zabranjen saobraćaj na Beogradskom keju od Ulice Marka Miljanova do Trga Neznanog junaka, kao i zaustavljanje i parkiranje na parkinzima van kolovoza. Takođe, biće zabranjen saobraćaj u poprečnim ulicama u odnosu na Beogradski kej i to Dunavskoj od Ulice Ive Lole Ribara do Beogradskog keja, Miloša Bajića od Ulice Dušana Vasiljeva do Beogradskog keja i Marka Miljanova od semafora kod Kvantaške pijace do Beogradskog keja.

Takođe, u ovom periodu će biti i izmenjene trase pojedinih autobusa GSP-a.

izvor: 021.rs, novosti.rs, rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, instagram.com/nsinfo