21.10.2016.

Popodne defile Garde u centru - Kej zatvoren


Beogradski kej i danas je zatvoren za saobraćaj do 16 časova zbog priprema za sutrašnju vojnu paradu, povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu

U sklopu obeležavanja godišnjice oslobođenja vojvođanske prestonice od fašizma, danas će Garda Vojske Srbije od 16 časova održati promenadni defile od Komande grada u Dunavskoj ulici do Trga slobode.

Planirano je da na Trgu slobode Garda izvede egzercir u trajanju od 15 minuta, a da potom pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije prikažu svoje sposobnosti u borilačkim veštinama.

Dešavanja u centru deo su najave za paradu koja će se u subotu održati na Beogradskom keju od 12 časova.

Vojna parada će početi počasnim plotunom iz šest topova sa po tri granate sa Petrovaradinske tvrđave, a potom će na Dunavu pripadnici Rečne flotile uz podršku Ratnog vazduhoplovstva prikazati svoje umeće. Na kraju, Beogradskim kejom će proći motorizovana kolona u kojoj će biti prikazan deo nove opreme Vojske Srbije. Ipak, većina prikazanih borbenih vozila i samohodnih artiljerija još je na ispitivanju u Vojnotehničkom institutu ili pripada "Jugoimport SDPR", jer je namenjena izvozu.

Kraj parade biće označen preletom helikoptera i aviona RV, kao i prolaskom Rečne flotile. Na kraju će građani koji budu prisustvovali paradi, u Domu vojske, moći da probaju pasulj, kao i da razgledaju vojnu opremu koja će biti parkirana na Keju.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija, novisad.rs