05.10.2016.

Počinju radovi na postavljanju Dunavskog eko parka na Sunčanom keju


Coca-cola Hellenic donirala je Gradu Novom Sadu EKO park

Projektom „Vratimo se prirodi. Vratimo se igri“ kompanija Coca-cola Hellenic donirala je Gradu Novom Sadu EKO park koji će biti prvi park ovakvom tipa u našem gradu. Eko park će biti postavljen na Sunčanom keju pored postojećeg dečijeg igrališta i teretane na otvorenom i predstavljaće mesto gde će najmlađi imati priliku da vežbaju i unaprede svoje veštine snalaženja u prirodi. Oponašajući prirodan teren, pomoću prepreka, staza i dodatnog mobilijara, deca će imati priliku da osete da su izvan grada i gradske vreve iako se nalaze u samom centru.

Sav mobilijar u parku biće od drveta, premazan voskom zbog prirodnog taktilnog osećaja, jednostavne konstrukcije, sa podlogom od gume i travnate površine.
Od rekvizita za igru dece biće postavljene ljuljaške „orlovo gnezdo“, vrteška za decu, pocinkovana čelična konstrukcija u obliku boce koka-kole, visine 2 metra, koja je namenjena za rast biljke puzavice. Takođe, postaviće se i talasasti zid sa klupom koji simbolizuje tok reke Dunav, pošto je i ideja celog projekta promovisanje zaštite reke Dunav i vodnih resursa uopšte. U parku će se nalaziti i mesto za odlaganje bicikala. Park će biti osvetljen pomoću 4 mobilne ulične svetiljke sa solarnim sistemom za snabdevanje energijom, a ostaviće se prostor i za one koji žele da odmore i uživaju u pogledu, tako što će se u parku nalaziti i klupe za odmor sa pripadajućim stolovima.

Pozicija parka, okruženog pešačkim stazama, terenima i širokim Dunavom, na površini od oko 130 m2, čini ovu prostornu celinu savršenim ambijentom za one koji žele da se napune pozitivnom energijom i da uživaju u prirodi, relaksaciji i zabavi.

Ugovoreni rok za završetak ovog posla je 31. oktobar 2016. godine.