18.10.2016.

Počinje "Novosadska jesen"


Svečano otvaranje 13. "Novosadske jeseni" održaće se danas u 11 časova

Manifestaciju će otvoriti Borislava Perić Ranković, naša brilijantna sugrađanka koja je ove godine postala šampionka na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Na samom otvaranju će nastupiti hor učenika OŠ "Petefi Šandor" iz Novog Sada, pod vođstvom Ildike Milosavljević.

Tada će zvanično biti otvorene i: izložba organski proizvedene hrane, izložba cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane, izložba starih i umetničkih zanata i izložba konkursnih radova za uređenje dvorišta gimnazije "Svetozar Marković".

Nakon Svečanog otvaranja sa početkom u 11.55 sati će se u amfiteatru predstaviti tema "Organska poljoprivreda danas i sutra" u amfiteatru Spensa koju će kroz stručni deo prikazati predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U 16 časova studentima Univerziteta u Novom Sadu biće predstavljen projekat "Upoznaj zelenu stranu Novog Sada", kako bi tokom oktobra i novembra upoznali novosadske parkove na zanimljiv način kroz kreativne interaktivne izlete.

U Galeriji "Macut" u 17 časova održavaće se ekološka radionica "Stopama prvih botaničara" u kojima će učestvovati učenici iz Poljoprivredne škole sa domom učenika iz Futoga. Radionicu vode učesnici edukativnih seminara koji su prosšli obuku u okviru projekta "Stopama prvih botaničara".

"Novosadska jesen" se organizuje po 13. put i postala je tradicionalna novosadska manifestacija zahvaljujući odličnoj saradnji sa oko 200 izlagača na manifestaciji - najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno-bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata.

Više od 60 hiljada zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije su takođe pokazatelj koliko je "Novosadska jesen". Manifestacija se održava tradiconalno po 13. put, od 18. do 22. oktobra na prvom spratu Spensa i za posetioce je otvorena svakog dana od 8.00 do 20.00, subotom do 15.00 časova.

Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.