24.10.2016.

Ovo nikako ne smete izgovoriti tokom svađe sa partnerom


Jednom izgovorena reč ne može se povući. A neke reči posebnu težinu imaju ako se izgovore kada smo ljuti, u žaru svađe

A jednu "otrovnu" reč nikada ne biste smjeli izgovoriti u jeku svađe sa supružnikom je – razvod. Ova reč može imati izuzetno negativan efekat na vaš brak i čak naneti nepopravljivu štetu.

1. Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom nadajući se da će time svađa završiti jer će se partner osetiti zastrašeno. Međutim, ovde je reč o čistoj manipulaciji i možda ćete u tom trenutku dobiti ono što ste želeli, ali problem zbog kog ste se svađali i dalje postoji te će kad tad ponovno isplivati na površinu.

2. Uzrokuje stres i teskobu

Reč razvod vašem supružniku zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih se osoba može osećati kao da je saterana u ćošak od strane osobe koja bi trebalo da je voli najviše na svetu.

Partner može zaključiti da je bolje da se preda jer će u suprotnom rizikovati gubitak vaše ljubavi, pa i samoga braka. Mogao bi biti konstantno pod stresom i osećati se loše jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada.

3. Partner bi zaista mogao počeo da razmišlja o razvodu

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može je doživeti kao pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, nemojte spominjati razvod osim ako zaista ne želite da se razvedete. Pretnje razvodom nikada nisu rešenje za probleme u braku.

Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti zdrav i srećan. Svaki bračni par mora delovati zajedno i naučiti kako da se suoči s problemima u braku, pa i onda kada vam sama pomisao na to budi nelagodu.

Zato, prestanite da spominjete razvod usred svađe i naučite kako da rešavate probleme. I najmanji problemčić može postati ogroman problem ako ga izbegavate, ako se rasprava "užari“ ili ako zapretite raskidom braka ako ne bude po vašem.

izvor: b92.net, agencije, foto: Ambro/freedigitalphotos.net