16.10.2016.

Otvoren Omladinski klub u Kineskoj četvrti


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju Omladinskog kluba, prostora za mlade u Kineskoj četvrti

budućem ''Youth creative polis''- u koje je upriličeno u okviru procesa kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine.

- Otvaranje omladinskog kluba je inicijalna kapisla za izgradnju ''Youth creative polis''-a u Kineskoj četvrti. Prilikom otvaranja manifestacije „OPENS DAY 2016“ mogli smo na mikro nivou da vidimo šta takvo mesto treba da sadrži, od kulturno umetničkih sadržaja do ''Chill'' kafea gde mladi mogu da razmene mišljenja, ideje i iskustva o važnim društvenim temama - istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Na otvaranju Omladinskog kluba nastupio je hor AKUDUNS ''Sonja Marinković'', a premijerno je prikazan i muzički video spot člana projektnog tima ''OPENS 2019'' Marka Jozića i benda ''Dobro'', koji je nastao za potrebe ''OPENS 2019'' kandidature, inspirisan mladima i Novim Sadom.

Inače dva dana ranije otvorena je manifestacija „OPENS DAY 2016“ na Trgu slobode, pa su održani različiti programi za mlade, predstavljene su omladinske organizacije, ''OPENS bioskop'', ''Fun zona'', ''Chill zona'' i dr.

„Omladinska prestonica Evrope“ je inicijativa koja podstiče građane i građanke da sprovode inovativne ideje i projekate koji podstiču aktivno učešće mladih u društvu. Istovremeno kroz ovu inicijativu se pronalaze uzori za budući razvoj omladinske politike u drugim evropskim zajednicama.