22.10.2016.

Osvajači titule svetskog prvaka u Gradskoj kući - uskoro konkretna pomoć Novog Sada


Morali smo malo da se borimo protiv stereotipa i da pokažemo da je basket ozbilјan sport...

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su u Gradskoj kući reprezentaciju Srbije u basketu „3 na 3“, osvajače titule svetskog prvaka Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Ždera i Marka Savića

- Mnogobrojni prijemi organizovani u Gradskoj kući ove godine povodom obeležavanja uspeha naših sportista govore o tome da je Novi Sad grad sporta. Meni je izuzetna čast što sam primio naše reprezentativce u basketu i drago mi je što su Dušan, Marko, drugi Marko i Dejan podigli basket „3 na 3“ na viši nivo. Amerikanci su nas pobedili u košarci u finalu na Olimpijadi u Riju, ali mi smo uzvratili pobedom i apsolutnom dominacijom naše reprezentacije u basketu u Kini. Basket je sport koji je poprimio ozbilјne razmere u celom svetu, a gradonačelnik Miloš Vučević i ja smo tu da u ime Grada porazgovaramo sa zlatnim momcima i da čujemo od njih kako Grad može da stane iza njih i konkretno pomogne u svim dalјim aktivnostima - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Basketaši su od 11. do 15. oktobra u kineskom Gvandžou osvojili Svetsko prvenstvo, kada su u finalu savladali Sjedinjene Američke Države.

- Imamo kontinuiran uspeh od 2012. godine kada smo i prvi put bili primlјeni u Gradskoj kući povodom velikog uspeha. Morali smo malo da se borimo protiv stereotipa i da pokažemo da je basket ozbilјan sport, a da smo mi profesionalni sportsti i da vredno radimo na tome da ga promovišemo na najbolјi način. Mi smo i dalјe veoma motivisani i uvek cilјamo na najsjajnije odličje. Iz godine u godinu, iz turnira u turnir susrećemo se sa dosta usputnih problema, ali sve prevazilazimo i nalazimo najbolјi način da se zabavimo u svemu ovome što radimo - rekao je Dušan Domović Bulut.

foto: youtube.com