01.10.2016.

Novosti: Rat FSS sa Vošom - Bruka u Kataru za 100.000 evra


Mali rat čini se da tinja na relaciji FSS - Novosađani

Prema saznanjima Novosti Fudbalski savez Srbije će zaraditi 100.000 evra za na brzinu zakazan duel u Kataru, koji su izgubili ubedljivo 3:0

Štose brukate, kada ne znate ni da se brukate? Fudbalska reprezentacija Srbije, na brzinu sastavljena od 18 igrača domaće Superlige, otišla je u Dohu i od Katara izgubila glatko sa 3:0! Na Arabijskom poluostrvu ogolila se istina o tome da u ovoj i ovakvoj fudbalskoj elitnoj ligi u Srbiji nema (!) igrača koji mogu da pobede makar i 85. selekciju na svetu. Nema i tačka.

Prema nepotvrđenim informacijama (jer, u FSS se ovo čuva kao službena tajna) put u Katar je naplaćen bogato. Domaćin Mundijala 2022. godine je želeo da ugosti 50. selekciju na FIFA rang-listi i za to izdvojio, navodno, 100.000 evra, a pokrio je i troškove puta i smeštaja za našu ekspediciju. Sve je bilo lepo smišljeno osim igre fudbalskih "trećepozivaca" koji su na terenu, svedoči o tome i konačni rezultat meča, delovali baš tako - kao trećepozivci koji su se sastali sad i ko zna kad...

- Nisam gledao utakmicu, jer nigde nije bilo prenosa. Čak ni kod mene ovde u Alžiru. Trenirao sam selekciju Katara šest meseci 2011. godine. Uporni su, bogati su, hoće da rade i hoće da ulože u fudbal. Nama je sva tri gola na tom meču dao naturalizovani Urugvajac Sebastijan Sorija. Iskusan, pravi centarfor. To me nije začudilo. Ali, začudio me rezultat. Previsok je poraz, ali ga ne treba doživljavati tragično, jer se zna sa kojim timom smo tamo otišli - priča za Novosti Milovan Rajevac, nekadašnji selektor Katara, a sada trener selekcije Alžira.

Nekoliko stvari oko ovog gostovanja upada u oči: dobro je što je tako i toliko naplaćeno, ali loše je što se za tri dana skupio tim, što je Vojvodina "zabila nož u leđa" embargom na trojicu pozvanih prvotimaca, a već dva dana lebde pitanja zašto nije bilo publike na stadionu i zašto, pišu Novosti.

Nijedna svetska televizija nije prenosila meč?

- I ja sam za rezultat saznao iz naših medija. Narod u ovom delu sveta voli fudbal. Odmah mi je palo na pamet da smo kod selektora Antića išli u Alžir i sa 3:0 dobili tada pripremni meč za Mundijal u Južnoafričkoj Republici. Na meču je bilo 80.000 ljudi, pa me čudi da ljudi u Kataru nisu pustili publiku na stadion - zaključuje Rajevac.

Obrukaše se naši superligaši. Videćemo na papiru koliko se zaista obrukala i Srbija. Jer, zvanično, ovaj meč se piše našoj A selekciji, pa će o stepenu "kolateralne štete" sigurno da svedoči i sledeća FIFA rang-lista koja će se pojaviti 20. oktobra. U međuvremenu prava A selekcija će odigrati i utakmice sa Moldavijom i Austrijom.


IMA LI RATA SA VOJVODINOM?

Prva je počela Vojvodina, pa je odgovorio Fudbalski savez Srbije. Mali rat koji se čini da tinja na relaciji FSS - Novosađani počeo je kada su se "lale" setile da su im povređena trojica igrača, a disciplinci FSS su najavili pokretanje postupka protiv Vojvodine "zbog ponašanja njenih čelnika" pišu Novosti. Dodatak ovoj tezi je jučerašnji spisak selektora mlade reprezentacije na kojem nema nijednog igrača Vojvodine.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: fss.rs