04.10.2016.

Novi Sad i Vojvodina zajedno grade novi bulevar sa mostom preko kanala DTD


Prioriteti i nova zgrada RTV Vojvodina, rekonstrukcija Bulevara oslobođenja...

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisali su Protokol o saradnji Autonomne Pokrajine Vojvodine sa Gradom Novim Sadom prilikom realizacije zajedničkih investicija na teritoriji Grada Novog Sada čiji značaj prevazilazi lokalne okvire. Kako je rečeno prilikom potpisivanja Protokol predviđa prioritetne projekte i opis finansijskog i drugog učešća dva nivoa vlasti u njihovoj realizaciji. Prema rečima Predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića sredstva će biti obezbeđivana putem predviđenih zakonskih procedura.

- Reč je veoma značajnim projektima kao što su nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uređenje svih saobraćajnih površina u okviru Kampusa Univerziteta, a dobili smo podršku resornog ministrastva i JP ''Putevi Srbije'' za izgradnju novog bulevara sa mostom preko kanala DTD, na trasi sadašnjeg Sentandrejskog puta – izjavio je Igor Mirović.

On je kao prioritetne projekte naveo i izgradnju nove zgrade RTV Vojvodina, rekonstrukciju Bulevara oslobođenja, a kako je istakao Pokrajina je pred dobijanjem građevinske dozvole za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra, gde će pored Pokrajine učestvovati i Grad.

Protokol je potpisan sa Gradom Novim Sadom zato što je reč o administrativnom centru Vojvodine u kojem živi gotovo četvrtina stanovništva Pokrajine, a gde su smeštene i važne ustanove od nacionalnog značaja.

- Ujedinjeni možemo da rešimo mnogo više problema, da pokrenemo više kapitalnih projekata i obezbedimo bolje uslove za građane. Novi Sad posle dugo vremena ima dobru komunikaciju sa Pokrajinom, pa je to za Grad veliki podstrek da pokrene realizaciju velikog korpusa investicija, jer se radi o podršci koja je suštinska, a ne deklarativna. Već ove godine pokrećemo uređenje Kampusa, i izgradnju najmodernije zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja će biti na ponos svih građana – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je takođe izrazio uverenje da će zajedno sa Pokrajinom uspeti da obezbede učešće Republike u određenim projektima koji su od zajedničkog interesa, a kao jedan od takvih naveo je izgradnju bulevara na trasi Sentandrejskog puta.

foto: ilustracija