14.10.2016.

"Novi Sad 2021 - nije samo novosadska priča, već mnogo više"


Ambasador Republike Srbije pri EU Nј.E. gospođa Ana Hrustanović primila je delegaciju Grada Novog Sada
koji je dobio prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, a koju je predvodio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Sve vreme sam bio spokojan, jer sam bio okružen divnim lјudima, članovima tima „Novi Sad 2021“ koji su suštinski izneli ovaj projekat, a moje je bilo da im pomognem da im niko ne smeta u kreiranju naše lepe i uspešne priče. Mi kao narod i kao država učimo da pobeđujemo, i zato je jučerašnji dan veoma značajan, jer to nije samo novosadska priča, već mnogo više. Zato nam i treba podrška, ne samo državne i pokrajinske administracije, već i šire. Svi zajedno smo pokazali da smo sposobni da u ni malo jednostavnim okolnostima, koje nisu zavisile samo od nas, pobedimo, čak i kada se činilo da je to nemoguće. Najbolјi pokazatelј koliko je ovo važno su reakcije, odnosno na stotine čestitki koji sam dobio od lјudi iz Novog Sada i Srbije, koji su juče slavili ovu titulu i koja im mnogo znači. Ovaj prijem je znak da ste  sa nama, a i dalјe očekujemo vašu podšku – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik se u ime Grada i celog tima Novi Sad 2021 zahvalio ambasadoru Ani Hrustanović, kao i ambasadoru Republike Srbije u Kralјevini Belgiji Vesni Arsić, šefu Misije Srbije pri NATO-u u Briselu Momiru Udovičkom, kao i Kancelariji Vojvodine u Briselu na nesebičnoj i otvorenoj podršci u prethodnom periodu, a ne samo u poslednja dva dana.

-Verujem da ste uvideli da smo uz vas i pokazali smo da smo tim. Stojimo vam na raspolaganju, kako bismo još intenzivnije sarađivali i u budućnosti, a posebno do 2021. godine, jer će promovisanje Novog Sada, Vojvodine i Srbije kroz ovako divan projekat biti svima nama na ponos - rekla je šef Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu Ana Hrustanović.

ES!NFO esrbija.info