27.10.2016.

Nagradna igra za mesec dana: Uz fiskalni račun - stan u Beogradu, put u Diznilend...


Za nešto više od mesec, u Srbiji treba da počne nagradna igra koju organizuju Vlada Srbije, Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i NALED

Ulog su fiskalni računi a nagrade i više nego primamljive: stan u Beogradu, putovanje u Njujork, Diznilend, domaće banje, a biće još mnogo novčanih i robnih nagrada.

Nagradna igra organizuje se u sklopu akcije Vlade Srbije na sprečavanju nesavesnog poslovanja, a 2017. i 2018. proglašene su za godine borbe protiv sive ekonomije.

Koliko se za sada zna, pravo učešća imaće svi punoletni građani Srbije, a uslov da budu izvučeni biće da sakupe pet fiskalnih računa s isto toliko prodajnih mesta. U zbiru oni moraju preći sumu od sto dinara. Osim računa, moći će da šalju i slipove koji se dobijaju prilikom plaćanja karticama, ali u odvojenoj koverti.

Spisak nagrada biće uskoro konačan i objavljen, ali sem stana i atraktivnih turističkih destinacija, srećni dobitnici mogu očekivati i brojne druge. Biće tu vaučera za putovanja u Srbiji, telefona, tablet računara, televizora i drugih kućnih aparata. Predviđeni su i paketi hrane i slične manje nagrade.

Poreski obveznici mogu da odahnu. Fond nagrada neće se finansirati iz budžeta, odnosno njihovim novcem: novac i nagrade su obezbedili donatori. Svi oni koji su obogatili fond nagrada biće predstavljeni na današnjoj donatorskoj konferenciji. Osim njih, tu će biti i predstavnici stranih ambasada, EBRD-a, USAID-a, GIZ-a.

Tokom novembra organizaori će detaljno razraditi pravila nagradne igre. Potom sledi obaveštenje građanima, a oni od tog trenutka treba da počnu da sakupljaju račune. Pre toga ne treba da ih šalju, baš kao ni slipove koje dobijaju nakon plaćanja karticama.

izvor: dnevnik.rs, foto: Ambro/freedigitalphotos.net