Na Limanu nema dovoljno parkinga - rešenje proširenje zone naplate?


U okviru izgradnje Muzičke škole, planom je predviđeno dovoljno parking mesta za putnička vozila na njihovoj parceli, kao i parkirališta za bicikle

U želji da ne plate parking, veliki broj Novosađana koji se zbog obaveza zateknu na Limanu, automobile ostavljaju u nenaplatnoj zoni, koja se prostire od Šekspirove ulice, uz deo Limanskog parka, pa gotovo do Dunava. I dok je za prolaznike i radnike okolnih firmi besplatan parking odlično rešenje, oni koji žive u tom delu grada, kako navode, nemaju gde da ostave svoja vozila.

Jedno od potencijalnih rešenja jeste proširenje zone naplate, koja se završava na Bulevaru oslobođenja. Međutim, za sada ne postoje informacije o tome kada bi se to moglo realizovati, kažu u JKP "Parking servis".

"Iako je nepopularna mera, analize su pokazale da u momentu kada se neka ulica uvede u zonski režim naplate, automatski se smanjuje pritisak na ova parkirališta, smanjuje potražnja, a i u velikoj meri rešava problem samih stanara", kaže Jasna Kovčin, portparolka JKP "Parking servis".

Prema saopštenju koje je ekipa RTV-a dobila iz Gradske uprave za saobraćaj, proširenje naplate parkiranja u pomenutoj zoni nije planirano do kraja godine. U okviru izgradnje Muzičke škole, planom je predviđeno dovoljno parking mesta za putnička vozila na njihovoj parceli, kao i parkirališta za bicikle.

izvor: rtv.rs, foto: instagram.com/nsinfo