16.10.2016.

Modernizacija pruge Beograd - Budimpešta jedan od najznačajnijih projekata za Vojvodinu


Trasa pruge na teritoriji Vojvodine prolazi kroz područja Novog Sada, Vrbasa, Malog Iđoša, Bačke Topole i Subotice

Modernizacija pruge Beograd - Budimpešta, koja najvećim delom prolazi kroz Vojvodinu, jedan je od najznačajnijih projekata u proteklih nekoliko decenija za pokrajinu Vojvodinu i državu Srbiju, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

"Za uspešnu realizaciju projekta, koji ima ne samo nacionalni, nego i visoki međunarodni značaj, važno da se umreže nadležne institucije sa svih nivoa vlasti, te da svako u svom domenu i preduzima mere koje će doprineti tome da trasa pruge na ovoj deonici ne zaostaje za Evropom", rekao je Mirović.

On je, na sastanku sa predstavnicima Saobraćajnog instituta CIP, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktura i "Infrastruktura železnice Srbije", rekao da je pred svima ogroman posao i da je Pokrajinska vlada spremna da sa resornim sekretarijatima pruži maksimalnu podršku za uspešnu izradu projektne dokumentacije na deonici pruge Novi Sad-Subotica-državna granica.

Mirović je dodao da je današnji sastanak prvi u nizu koji treba da doprinesu da se projekat što brže uspešno dovede do kraja.

Trasa pruge na teritoriji Vojvodine prolazi kroz područja Novog Sada, Vrbasa, Malog Iđoša, Bačke Topole i Subotice.