14.10.2016.

Ministar unutrašnjih poslova: Objavljujemo rat mafiji


Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba koju policija i bezbednosne službe ulaze, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

On je naveo da će do kraja godine iz MUP biti proterane sve osobe koje su na bilo koji način u bilo kakvim vezama sa kriminalnim strukturama.

Stefanović je sazvao konferenciju za medije posle ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi i predstavljenog u javnosti kao jednog od vođa navijača Partizana.

On je rekao da je to ubistvo delo jedne od najorganizovanijih kriminalnih grupa na Balkanu.

“Učestvovalo je više lica koja su u vrhu. Policija je u toku noći privela jedno lice, za još nekoliko se još traga i mislim da imamo dobar pravac što se tiče rasvetljavanja ovog slučaja i imamo i dobar pravac što se tiče materijalnih dokaza i utvrđivanja motiva. Obavljamo razgovore sa očevicima, a kriminalnim grupama koje dolaze u Beogradu i Srbiju poručujem da Beograd ni Srbija nisu poligon za njihove obračune", kazao je Stefanović.

On je dodao da "tu posebno misli na jednu bivšu jugoslovensku republiku u kojoj se nalazi baza tih kriminalaca".

Prema njegovim rečima, država će aktivirati ceo državni aparat da do kraja godine policiju očisti od onih koji su na bilo koji način sarađivali sa mafijom.

"Policajci koji su sarađivali sa mafijom će krivično odgovarati".

izvor: Beta, agencije, foto: Beta