06.10.2016.

"Memorijal Žarka Petrovića“ od 6. do 8. oktobra u maloj dvorani Spensa - ulaz besplatan


Voša, Dobrudže, Olimpijakos i Foinikas - svako sa svakim

Tradicionalni međunarodni turnir za seniore „Memorijal Žarka Petrovića“ biće odigran od 6. do 8. oktobra u maloj dvorani Spensa.

Biće to još jedna oda sjajnom asu, pokojnom Žaretu, ali isto tako i lepa uvertira u novu prvenstvenu sezonu. Domaćin i organizator turnira, Odbojkaški klub Vojvodina NS seme još jednom se potrudio da u Novom Sadu okupi kvalitetne strane ekipe i opravda glas koji ga „bije“ – da ovaj turnir važi za najkvalitetniji u zemlji.

Tako će na sedmom po redu memorijalu u Spensu, pored crveno-belih nastupiti i šampion Bugarske i učesnik Lige šampiona u predstojećoj sezoni, ekipa Dobrudže, te dva grčka predstavnika Olimpijakos i Foinikas. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a pehar namenjen pobedniku braniće upravo domaćin, koji je trijumfovao prošle godine.

- Trudili smo se da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje. Dosta toga je urađeno, a u sklopu svega toga najvažnija priprema je upravo ovaj turnir, jer dolazi uoči početka sezone. Protivinci su uvek na visokom nivou, turnir je zavidnog kvaliteta i to treba da zanima novosadsku publiku. Isto tako je važno i to da smo dosta promenili ekipu, pa će veliki broj mladih igrača biti u prilici da pokaže potencijal. Svi oni zaslužuju podršku i nadamo se da će i to privući poklonike odbojke u Novom Sadu – istakao je sportski direktor Nikola Marić.

U novoj sezoni kao kapiten i najiskusniji, tim Vojvodine predvodiće srednji bloker Borislav Petrović, koji smatra da ovaj turnir možda i neće biti prava generalna proba.

- Verujem da ćemo mi igrati sve bolje i bolje. Onako kako odigramo jednu utakmicu, ili jedan turnir, ne znači da ćemo tako igrati i kasnije. Smatram da napredujemo, da se svi polako adaptiramo i u stanju smo sve više da izvršimo ono što se od nas očekuje. Siguran sam da ćemo biti vrlo konkurentni, ne samo na domaćoj sceni, nego i na međunarodnoj. Iskreno, jedva čekam utakmice, baš smo se natrenirali i svi jedva čekamo da igramo. Ne gledamo mnogo unapred, idemo korak po korak, daćemo sve od sebe i verujem da će uz to doći i rezultat – poručio je Petrović.

Novi šef stručnog štaba Nedžad Osmankač zahvalio se direktorima na svemu što su ekipi omogućili tokom priprema.

- Imali smo zaista dobre uslove i bogat program pripremnih utakmica. Ovaj turnir će biti još jedna lepa provera. Bitno je da naglasimo da u ekipama, koje učestvuju, igra nekoliko vrhunskih odbojkaša, Liberman Agamez, Dima Filipov, naši Konstantin Čupković i Milija Mrdak i drugi. Inače, Olimpijakos je prilično okrenut Srbiji, dosta naših igrača i trenera je bilo tamo, a i još uvek je. Foinikas je takođe orijentisan ka nama, a sada je tamo trener Duško Nikolić. Prijatelji iz Dobriča počeli druženje sa nama pre četiri godine i danas ta saradnja perfektno funkcioniše. Drago mi je što su oni mudrom politikom uspeli da dođu do titule i Lige šampiona. U svakom slučaju, očekuje nas šest jakih i zanimljivih mečeva. To je prilika da svi isprobamo, da vidimo gde smo i da ispravimo još neke finese pre početka prvenstva. U nove izazove ulazimo sa jednom mladom i poletnom ekipom, koju predvodi iskusni Petrović. Pre neku nedelju su tim kompletirali i juniorski reprezentativci, polako uklapaju i siguran sam da ćemo biti sve bolji i stabilniji kako vreme bude odmicalo – zaključio je Osmankač.

Ulaz je za ceo turnir besplatan.

četvrtak, 6. oktobar: Vojvodina NS seme – Foinikas 19.30.
petak, 7. oktobar: Vojvodina NS seme – Olimpijakos 17.30
subota, 8. oktobar: Vojvodina NS seme – Dobruđa 12.30

izvor: okvojvodina.org, foto: arhiva, novisad.rs