23.10.2016.

"Kao prioritetan projekat smo vratili izgradnju Fruškogorskog koridora"


U planu je da krajem naredne godine, ili u prvom kvartalu 2018. godine, građani vide i mehanizaciju na terenu

Žeželjev most će biti završen najkasnije u novembru 2017. godine, i to je jedan od naših prioritetnih projekata, najavila je u intervjuu za RTV potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Takođe, kao prioritetan projekat smo vratili izgradnju Fruškogorskog koridora. Završena je izrada projektno tehničke dokumentacije sa Putevima Srbije, a projekat je prošao i revizionu komisiju Vlade Srbije, koja konačno određuje da li je neki projekat dobar i da li može da se krene u realizaciju. Sledeće godine, Vlada će izdvojiti novac za eksproprijaciju, i razgovaraćemo o načinu finansiranja izgradnje Fruškogorskog koridora. U planu je da krajem naredne godine, ili u prvom kvartalu 2018. godine, građani vide i mehanizaciju na terenu. Inače, procenjena investiciona vrednost celog koridora je 400 mil. evra, a neće biti jeftinija ni eksproprijacija", dodala je ona.

Ministarka Mihajlović najavila je i dodatna ulaganja u Novi Sad, kako bi se što bolje pripremio za 2021. godinu kada će biti evropska prestonica kulture. Ona je istakla da su na sednici dve Vlade, razgovarali o tome da na jednu od sednica Vlade u Beogradu dođe gradonačelnik Novog Sada, kako bi dodatno razmotrili šta je to što kao Vlada Srbije, i sva resorna ministartva mogu da učine kako bi Novi Sad što spremnije dočekao 2021. godinu.

izvor: rtv.rs, foto: ilustracijaZajednička sednica rešenje - za Žeželjev most, tunel kroz Frušku goru?