26.10.2016.

Kako doći do jeftinih original igrica u Srbiji!?


Muče Vas strmoglave cene novih igara za Sony PS4, PS3, XBOX 360, XBOX One, Nintendo Wii? Da li ste čuli za pojam KORIŠĆENA igra?

Kada kažemo korišćene video igrice to možda zvuči nesigurno, ali igranje jedne takve igrice nije ništa drugačije od čitanja knjige koju je već neko pročitao. To znači da je ista stvar kao da ste otišli u biblioteku i iznajmili knjigu da je pročitate. Isto je i sa igricama, osim što njih ne iznajmljujete već kupujete i možete ih prodati ili zameniti kada ih pređete (često i za isti iznos za koji ste ih kupili). Stariji se sigurno sećaju video klubova koji su iznajmljivali filmove na video kasetama, ali bilo je i onih koji su 90-ih iznajmljivali kertridže sa video igrama za tada popularne konzole Sega Mega Drive 2, Super Nintendo, Nintendo 64 i slične. Pošto takvi klubovi više ne postoje predstavićemo nekoliko načina na koje možete doći do polovnih igrica:

Forum Razmena igara (Gaming Portal)

Ova onlajn zajednica gejmera nudi mogućnost menjanja, ali i kupovine tj. prodaje igrica između registrovanih članova. Da biste kontaktirali oglašivača potrebno je da se registrujete i prva komunikacija ide preko poruka na forumu. Dakle, na ovom forumu ne morate samo da kupujete i prodajete, već možete direktno i da se menjate sa drugim članovima za naslove koje imate i koje tražite.

Prodavnice video igara

Svi znamo da se u prodavnicama tehničke robe mogu kupiti i nove originalne igrice, ali da li ste znali da postoje prodavnice koje nude na prodaju i korišćene igrice? Jedna takva proverena prodavnica je Game Centar koja se nalazi u Novom Sadu, u ulici Cara Dušana. Gejmere iz drugih gradova Srbije ovaj podatak ne mora da obeshrabri jer ova prodavnica svu robu prodaje i online, preko webshopa na kom možete poručiti željeni naslov koji vam u roku od 24h dolazi kurirskim službama na kućnu adresu u bilo koji deo Srbije.
Igor iz Game Centra nam kaže da imaju široku ponudu polovnih video igrica gotovo svih naslova za gore pomenute konzole.
„Sve igrice su u savršenom stanju, proverene i testirane, a ono što je najzanimljivije kod njih jeste cena, koja je nekada i do pet puta niža od cene nove igrice. Kada pređete igru, ukoliko želite možete da nam je prodate odmah, bez čekanja da je prodate preko oglasa, mi radimo i otkup takvih igrica, naravno, samo ukoliko je igra u savršenom stanju, tj. u istom kakvu ste je kupili od nas”, izričit je Igor.

U Game Centru je moguća kupovina u virtuelnom shopu.

Kupujem prodajem i ostali oglasi

Kada kažemo ostali oglasi, naš savet je da se ipak držite sajta kupujem prodajem, iako do polovnih igara možete doći i preko ostalih oglasa, ali kupujem prodajem postoji sistem ocenjivanja prodavaca, te se ne možete lako prevariti. Na ovom sajtu takođe možete prodati igricu koju ste kupili, kada je pređete, naravno.