27.10.2016.

Izgled novog tržnog centra pored Spensa i stadiona (VIDEO, FOTO)


Na internetu se pojavio snimak arhitektonskog projekta budućeg tržnog centra od 115.000 kvadrata koji će graditi kompanija "Nepi" pored Spensa, saznaje 021.rs.

Ova parcela koja je do sada služila za sportske sadržaje i bila poznata kao "gradska srebrnina", jer je prodata za rekordnih 3,7 milijardi dinara, kako se vidi iz projekta koji je napravio biro "HBRO" iz Bukurešta, sada će biti potpuno zauzeta tržnim centrom do pet spratova.


Projekat koji se pojavio nije i konačno rešenje jer je Novi Sad u urbanističim aktima predvideo da je investitor u obavezi da raspiše konkurs za izradu ovako velikog objekta koji će značajno promeniti sliku tog dela grada.


Mada ovo nije konačno rešenje, iz ovog arhitektonskog projekta načelno se vidi šta će Novosađani uskoro viđati na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.


Sa portala Gradnja.rs koji prati građevinarstvo u Srbiji, navode da se iz snimka Nepijevog tržnog centra vidi da će objekat biti amorfnog oblika, a interesantno je da će veliki deo fasade sa strane Bulevara cara Lazara biti pod solarnim panelima.


"Da će se raditi o energetski efikasnom objektu, pored solarnih panela svedoče i brojne zelene površine i sportski tereni na krovu. Tereni za tenis, košarku i mali fudbal biće smešteni odmah pored kafića i restorana na mnogobrojnim terasama. Arhitekta Mihai Lucian Berceanu iz biroa HBRO zamislio je unutrašnjost tržnog centra u amorfnim oblicima sa brojnim otvorima i staklenim kupolama. Enterijer novog tržnog centra u Novom Sadu veoma će ličiti na Mega Mall izveden u Bukureštu, a koji je takođe u vlasništvu kompanije NAPI", navode za 021.rs sa portala Gradnja.rs.

izvor: 021.rs, gradnja.rs, foto: youtube.com