04.10.2016.

"Dečija nedelјa“ do 10.oktobra - "Neću da brigam - hoću da se igram“


Brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga i porodične radionice...

Član gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić otvorio je manifestaciju „Dečija nedelјa“ koja traje do 10. oktobra. Manifestacija se održava uz podršku Grada Novog Sada pod sloganom „Neću da brigam - hoću da se igram“.

-Grad Novi Sad dugi niz godina podržava „Dečiju nedelјu“ izdvajanjem sredstava preko gradske Uprave za dečiju i socijalnu zaštitu. Program je bogat sadržajima namenjenim deci i roditelјima, a kao što slogan ovogodišnje manifestacije kaže igra je u centru pažnje. Ona je polazna i osnovna tačka svih aktivnosti u razvoju dece, ona je način odgajanja i vaspitavanja dece,  kroz igru se druži, uči i odrasta. Deca u Novom Sadu imaju veliki broj sportskih terena na raspolaganju, a Grad će nastaviti da radi na unapređenju uslova dečje i socijalne zaštite- rekao je Tihomir Nikolić.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu hora „Do re mi“ i igranju zaboravlјenih dečijih igara. Tokom manifestacije predviđen je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta. To su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga i porodične radionice, a program manifestacije je dostupan na sajtu Grada.