24.10.2016.

Dani knjiga u Merkatoru: Donacija knjiga za decu iz Svratišta


Uoči velike manifestacije koja se svake godine odigrava u Beogradu, Sajma knjiga, Mercator centar je sledeća dva vikenda posvetio knjigama

Osim prodajne izložbe koja je u Mercator centru organizovana u periodu od 20 oktobra do 2. novembra, u saradnji sa izdavačkom kućom Geopoetika, Mercator poziva sve posetioce da se priključe društveno odgovornoj inicijativi sakupljanja knjiga za decu koja će biti donirana Svratištu za decu u Beogradu i Novom Sadu.

„Više od 80% dece koja dolaze u Svratište pohađa redovno školu, zbog toga nam incijative kao što je ova znače, jer su nam knjige i školski udžbenici uvek dobrodošli. Ovom prilikom zahvaljujemo Mercatoru na inicijativi za ovu divnu akciju kojom pokazuju da brinu o onima kojima je pomoć najpotrebnija i vrednuju naš rad u Svratištu na pravi način“, rekla je Jasna Bratičević, koordinatorka Programa Filantropije.

U duhu književnosti u Mercator centrima, ovom prilikom atmosfera je upotpunjena hitovima Boba Dilana. Posetioci će biti u prilici da slušaju najveće hitove dobitnika Nobelove nagrade za književnost, čiji je izdavač upravo Geopoetika.

Očekujemo Vas u Mercator centrima, u Beogradu i Novom Sadu, i pozivamo Vas da ponesete knjigu za decu, udžbenike, lektire, slikovnice i dečje romane prilikom naredne posete, jer svo prikupljeno štivo će biti donirano mališanima iz Svratišta.