27.10.2016.

9 razloga za peh u seksu


Svakom se bar jednom desilo da sve ide sjajno, između vas se oseća "hemija", počeli ste da se skidate, ali...
ne možete da doživite erekciju. Evo koji su mogući razlozi za to.

Alkohol
Popili ste koje piće više i možda ste vi postali šarmantniji i opušteniji, ali vaš penis je bukvano postao opušteniji. Ne postoji ništa što vam u tom trenutku može pomoći, zato delujte preventivno - ne dozvolite sebi da popijete previše. Ako osetite da vas "hvata", pijte vodu. Kome, uostalom, treba alkohol kad može da ima seks?!

Lekovi
Postoje neki lekovi koji mogu da utiču na sposobnost muškarca da doživi erekciju. Pilule protiv anskioznosti, lekovi protiv bolova, sirup za prehladu, pa čak i neki neki lekovi za gorušicu mogu da utiču na potenciju. Još mnogi lekovi mogli bi da budu krivac za izostanak erekcije, pa je najbolje da se posavetujete sa lekarom ako vam se to često dešava, a pijete neke lekove.

Nedostatak energije
Možda ste jednostavno umorni posle napornog dana, možda ste samo gladni i treba vam malo energije u vidu proteina i ugljenih hidrata. Zato vodite računa o svom telu i zdravlju: jedite redovno, spavajte dovoljno, budite fizički aktivni.

Medicinski razlozi
Pojedina zdravstvena stanja mogu da utiču na potenciju, uključujući visok krvni pritisak, dijabetes, probleme sa mentalnim zdravlje, kao na primer, depresija. Zdravstveni problemi su neretko uzrok nemogućnosti muškarca da doživi erekciju, pa ako vam se to baš često dešava, pravac kod lekara!

Kafa i cigarete
Kofein i nikotin itekako utiču na "performans" penisa. Obe ove supstance su stimulansi, pa konzumiranje utiče na nervni sistem, zbog čega je teže doživeri erekciju. Dakle, ako vas muči erekcija, jednostavno ne pijte kafu i ne pušite cigare neposredno pre seksa.

Dekoncentracija
Možda vam se to čini kao glupost, ali nekad vas uključen TV može ometati, kao što može da vas "preseče" ako zazvoni telefon ili neko pokuca na vrata. Jednostavno, ako vas tako nešto prekine, možda će vas dekoncentrisati toliko da više nećete moći da se vratite u "igru". Ako vam se to već dešavalo, preventivno isključite telefon, smanjite zvuk na TV-u ili ga isključite...

Krivica
Ukoliko neko vreme imate probleme sa erekcijom, to može da izazove nelagodu. Onda kada sledeći put dođe do seksa postajete nesigurni u sebe jer ne znate da li će vas penis "izdati", a možda ćete posumnjati i u to šta osećate prema svojoj partnerki? Ako vas tako izjeda krivica, ključ nije u tome kako da ignorišete taj osećaj, već da shvatite zašto osećate krivicu i da o tome razgovarate sa partnerkom.

Ne prija vam ono što partnerka radi
Svako ima nešto što mu u sekundi ubije želju za seksom. Ako osoba sa kojom uživate u krevetu radi stvari koje vam ne prijaju, recite nešto jer će vam ubrzo potpuno ubiti raspoloženje za seks i "prijatelj" će vam pasti. Možda vam je neprijatno da kažete ako vam nešto ne prija, ali ako to držite u sebi, ostaviće posledice na vaš seksualni život. Dakle, ako partnerka tokom seksa radi nešto vam ne prija, razgovarajte sa njom o tome, penis će vam biti zahvalan.

Anksiozni ste zbog seksa
Ako imate neverovatno atraktivnu partnerku, za koju možda mislite da je previše seksi za vas, moguće je da će to uticati na vas tako što ćete biti nervozni pred seks, plašeći se kako ćete se "pokazati". Osim toga, njen bombastična izgled može da se odrazi negativno i na vaše sampouzdanje, a rezultat toga je da vaš "ponos" odbija saradnju. Obe stvari su deo anksizonosti zbog seksa, a evo kako da rešite situaciju: zatvorite oči i opustite se. Ako ste toliko nervozni, nervni sistem u telu može da izazove takvu reakciju zbog koje nećete moći da doživite erekciju u vremenu od pet do 15 minuta. Zato se vratite na predigru, uživajte u strasnim poljupcima, priuštite joj oralni seks, ne žurite, dajte sebi vremena da se opustite.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: marin/freedigitalphotos.net

ES!NFO esrbija.info