20.09.2016.

Zrenjanin: Stigla oprema za fabriku vode - Voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće od 2004. godine


Oprema koja će biti korišićena za proizvodnju zdrave pijaće vode dopremljena je u Zrenjanin, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija Ivan Dević.

On je naveo da će Zrenjanin imati ispravnu pijaću vodu vrlo brzo - već za nekoliko meseci, jer, kako je kazao, sve teče po planu i postrojenje za fabriku vode biće podignuto do kraja godine.

"Dokaz tome je i činjenica da je juče stigla oprema za reverznu osmozu koja će biti montirana za dvadesetak dana, tako je predviđeno planom. Ja sam inženjer i nisam političar i zaista nisam opterećen time da li ćemo fabriku vode imati decembra ove godine, ili u januaru", naveo je Dević.

Ocenio je i da ništa ne može zaustaviti projekat izgradnje fabrike vode u tom gradu.

Ugovor izmedju grada Zrenjanina, odnosno Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" za uslugu prečišćavanja pijaće vode u tom gradu potpisan je početkom februara 2015. godine.

U nekoliko navrata davani su rokovi završetka fabrike vode, ali je zbog kašnjenja došlo i zbog problema oko davanja garancije izvodjaču radova koje su se odnosile na plaćanje obaveza prema italijanskom investitoru.

Voda za piće iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine, zbog velike količine arsena.

izvor: Beta, agencije