17.09.2016.

Stanovnici Novog naselja kod okretnice - mesecima ne spavaju zbog buke


Dvestotinak stanovnika novog stambenog bloka na Bulevaru Jovana Dučića na Novom naselju žale se da žive pod konstantnim stresom zbog velike buke koja dopire od okretnice autobuskih linija 7, 2, 8, 9 i 18, koja se nalazi na svega desetak metara od zgrada.

"Autobusi kreću u četiri ujutru, a završavaju vožnje oko ponoći, tako da imaju oko 1.000 prolazaka jer oni i u dolasku i u odlasku prolaze pored naših zgrada. Problem je što oni stoje ispred zgrade po deset minuta, a vozači neće da ugase motor. Buka koja se stvara je nesnosna, bukvalno ne čujete sagovornika pored sebe i stalno moramo da držima zatvorene prozore da bismo komunicirali", žali se Siniša Č. iz Bulevara Jovana Dučića 41.

Prema njegovim rečima, još nekoliko zgrada pogođeno je ovim problemom i svi oni već dva meseca pokušavaju nadležnima u gradu i mesnoj zajednici da se žale kako bi se njihov problem rešio. Po ustaljenoj praksi javnih institucija, niko im do sada nije odgovorio niti se prihvatio posla, osim Radovana Gašparovića, gradskog inspektora za zaštitu životne sredine, koji je pokrenuo neophodnu proceduru.

Pročitajte više>> izvor: 021.rs, foto: instagram.com/nsinfo


ES!NFO esrbija.info