17.09.2016.

Sednica novog UO: Vojvodina želi istorijski iskorak - Vuković DOO novi sponzor - ozakonjenje objekata u FC “Vujadin Boškov”...


Tokom protekle sedmice prvu sednicu održali su članovi novog Upravnog odbora FK Vojvodina, na kojoj su donete važne odluke u vezi sa budućim poslovanjem i funkcionisanjem kluba. Sednici je predsedavao Vojislav Gajić, a raspravljalo se o bitnim pitanjima koja se odnose na budućnost novosadskog superligaša.


Kako je naglašeno, zbog neuredno vođenog knjigovodstva, odlučeno je da ovlašćena revizorska kuća uradi ekonomsko-finansijski izveštaj o stanju u klubu, zaključno sa septembrom ove godine, uz poseban osvrt na zakonitost pri poslovanju kluba i reviziju završnog računa za 2014. i 2015. godinu. Uz to, prema planu predstavljenom na poslednjoj sednici Skupštine kluba, formirana je Komisija za izradu Statuta kluba i usklađivanje opštih akata sa novim zakonom o sportu, kao i Komisija za nabavke, odnosno Komisija za transfere igrača, piše Dnevnik.

Upravni odbor je usvojio i plan racionalizacije, koji podrazumeva korenito redefinisanje dosadašnjih ugovornih obaveza, sistematizaciju radnih mesta, sa ciljem smanjenja broja izvršilaca, kao i troškova poslovanja, a sve u skladu s merama štednje koje se sprovode u svim segmentima društva.

Stavljajući akenat na rad s mladim igračima, istaknuta je važnost i data snažna podrška radu omladinske škole “Ilija Pantelić”, pa je za njenog direktora postavljen dugogodišnji trener i igrač Vojvodine Dušan Grujić. UO je izrazio tom prilikom posebnu zahvalnost za rad i uspehe dosadašnjem direktoru Branislavu Novakoviću, koji će i dalje ostati deo tima i koji će, u nekoj novoj ulozi, svojim bogatim iskustvom, doprinositi novim uspesima Vošinih klinaca.

U daljem radu, FK Vojvodina će poseban akcenat staviti na završetak postupka ozakonjenja objekata u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” koji su izgrađeni bez dozvole, kao i drugim radnjama s ciljem definisanja kluba kao poznatog i tradicionalnog brenda sa stabilnim finansijskim stanjem, sposobnim da privuče zainteresovane sponzore, partnere, igrače i investitore.

Svi članovi UO izrazili su zahvalnost vlasniku Kompanije “Energotehnika Južna Bačka” Dragoljubu Zbiljiću zbog okupljanja velikog broja sponzora i ujedno su konstatovali da su svi članovi Poslovnog tima izvršili preuzete obaveze. Poslovnom timu pridružila se i Kompanija “Vuković 1967” DOO, kojoj je zbog toga odata posebna zahvalnost. Istaknuto je i da mesta u Vošinom Poslovnom timu ima i za druge pojedince i firme koji prepoznaju da FK Vojvodina u skorijoj budućnosti želi da napravi istorijski iskorak.

Na kraju, naglašeno je i to da sredina u kojoj živimo i armija navijača, pred FK Vojvodina postavljaju visoke rezultatske ciljeve, koje nije moguće ostvariti bez racionalizacije, korporativizacije i finansijske stabilnosti. Zbog toga, biće preduzete sve neophodne, kako je istaknuto - ponekad i bolne mere, kako bismo u bliskoj budućnosti uživali u utakmicama Vojvodine protiv poznatih evropskih klubova i, što da ne, pobeda nad njima. Prošlogodišnja eliminacija Sampdorije, dokaz je da je taj san moguć, ali on mora da postane redovna pojava koja se svake godine odigrava pred očima navijača FK Vojvodina.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo